Květák s mátou

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 40 min Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

1 květák
3 hrsti máty
2 lžičky prolisovaného česneku
sůl
Zálivka:
1 velký jogurt
sůl
pepř
lístky máty
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V mažiari ( hmoždíři ) popučíme mätu, soľ a cesnak na pastu.

  2. Umyté ružičky karfiolu dáme do zapekacej misky a potrieme pastou ( obalíme ružičky ). Každú ružičku polejeme olivovým olejom tak, aby sa olej rozlial po povrchu. Zakryjeme a pečieme v rúre na 180°C 30 minút.

  3. Neodkrývame, nemiešame a ničím nepolievame.

  4. Jogurt, soľ a mleté čierne korenie zmiešame a pridáme nasekané lístky mäty. Opäť premiešame.

  5. Upečený karfiol podávame preliaty jogurtovou zálievkou, ale je možné podávame omáčku ako dip, teda karfiol si do nej máčame.

Poznámka

Je to veľmi ľahké jedlo, pre mäsožravcov absolútne nevhodné :))) Kto je na zeleninu alebo dokonca vegetarián, ten si príde na svoje.

Je to ale výborná príloha ku grilovanému mäsu ( to pre tých mäsožravcov ).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Květák s mátou

Tématické fráze: květák recepty recepty z květáku recepty na květák dip s matou recepty ládi hrušky obaleny květak v mletem mase