Hráškový dip se špenátem a mátou

petram Kuchařka: petram

Studená kuchyně 1 názor

Suroviny

300 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
2 hrsti čerstvých špenátových listů
hrst lístků máty
2 stroužky česneku
1-2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
voda podle potřeby
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dáme do mixeru, podlijeme trochou vody a umixujeme dohladka. Vodu přidáváme podle potřeby, aby se směs dobře rozmixovala, ale aby nebyl dip příliš řídký.

Poznámka

Hráškový dip má všestranné použití, můžete ho servírovat s hranolky z čerstvé nebo pečené zeleniny, s kukuřičnými tortilla chipsy nebo s bezlepkovým pečivem, ale také ho zamíchat jako omáčku do uvařených těstovin a dokonce ho víc naředit a podávat jako polévku. Má krásně zelenou barvu a máta mu dodá svěží a neotřelou chuť.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hráškový dip se špenátem a mátou

Tématické fráze: hráškový dip dip hraskovy