Brokolicový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenBrokolice má velké množství pozitivních účinků na naše zdraví. Ač v dětství jsme ji nenáviděli, v dospělosti pomalu přicházíme na její kouzlo. Vyzkoušejte chutný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brokolice má velké množství pozitivních účinků na naše zdraví. Ač v dětství jsme ji nenáviděli, v dospělosti pomalu přicházíme na její kouzlo. Vyzkoušejte chutný…
Kinder Bueno patří mezi oblíbené sladkosti dětí. Co takhle jim připravit dort s Bueno příchutí? Příprava je velmi snadná a ani nebudete muset zapínat troubu. Nejtěžším…
Rychlé plátky kotlety zapečené se zakysanou smetanou a sýrem jsou skvělý oběd na dny, kdy se vám nechce stát příliš dlouho u plotny. Stačí jim jen trocha grilovacího…
Blížící se jarní čas slibuje velikonoční pochoutky. První rašící výhonky kopřiv zrovna vybízí k upečení lákavé nádivky. Z dostupných surovin a zelených štiplavých…
Zapečené těstoviny spojují bohatou chuť masa, jemnou smetanovou texturu a křupavou zapečenou vrstvu. Tento recept je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, protože je…
Čas jablíček ve spíži se zvolna krátí a je potřeba je zpracovat. Co takhle připravit si na tento víkend úžasný strouhaný jablečný koláč? Věřte tomu, že ho nepřipravíte…
Během právě probíhající jahodové sezony není receptů na sladké moučníky nikdy dost. Kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čerstvých jahod potěší celou rodinu…
Nemáte čas ani chuť stát dlouho u plotny, ale rádi byste si dali něco sladkého? Vyzkoušejte recept na moučník, který se „udělá sám“. Stačí pár základních surovin,…
Nekynuté koláčky a taštičky potěší všechny milovníky rychlého a jemného pečení. Díky křehkému těstu jsou hotové raz dva, přesto neztrácí nic na chuti ani vzhledu. Plněné…
Jemné krupicové knedlíky s voňavou jahodovou omáčkou připomínají chutě dětství a domácí pohodu. Tento jednoduchý a přitom lahodný pokrm je ideální jako sladký oběd či…
Tento klasický dezert spojuje jemné těsto, šťavnatá jablka a voňavou skořici do lahodného spojení chutí. Každé sousto přináší příjemnou kombinaci sladkosti a svěžesti,…
Krásný dort ve tvaru srdce, který můžete připravit na Valentýna nebo na oslavu pro své blízké. Bude vás to stát trochu času, ale výsledek je perfektní. Lahodný smetanový…
Tvarohové šátečky s malinami jsou voňavé, křehké pečivo, které spojuje jemnost tvarohového těsta s osvěžující kyselostí letního ovoce. Jsou ideální ke kávě, na piknik,…
Lahodné řezy vypadají velmi elegantně a jsou snadné na přípravu. Nadýchaný korpus je provoněn vanilkou a citronem. Po upečení jej pak doplníme kakaovým krémem ze…
Recept na cuketové placičky se šťouchanými bramborami známe všichni, ale i klasika se dá posunout o kousek dál. Díky drobným úpravám získáme lehké a výživné jídlo z…
Smíchala jsem si prosáté mouky s cukrem, solí a semínky. Mléko jsem promíchala s majonézou. Moučnou směs jsem přisypávala do tekuté směsi a na konec přidala droždí. …
Do prosáté mouky přidáme cukry, kůru, mírně změklé máslo a žloutky . Promícháme a rychle zpracujeme těsto, které uložíme na 30 min. do chladu.Zatím připravíme náplň…
Do teplého mléka přidejte 1 PL cukru a rozdrobte kostku kvasnic, nechte narůst, (pozor na teplotu mléka, abyste nespařili kvasnice).V míse smíchejte obě mouky a přidejte…
Mléko smícháme s moukou, vajíčky, rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Vše propracujeme a pak vmícháme naklíčené fazolky. Konzistence má připomínat…
Brambory uvaříme ve slupce, brokolici v osolené vodě. Pak brokolici nalámeme na menší kousky a brambory nakrájíme na silnější plátky. Pekáč vymažeme máslem a poklademe…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi…
Mouku prosejeme do větší misky. Mléko ohřejeme a založíme kvásek. Poté těsto vypracujeme a necháme 45 minut kynout.Z těsta vyválíme pláty a potíráme skořicovou náplní,…
Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně…