

Tvarohovo-krupicový koláč
Suroviny 10 porcí
- 1 měkký tvaroh v alobalu
- 1 tvaroh ve vaničce
- 4 bílky
- 70 g moučkového cukru
- 80 g dětské krupičky + na vysypání formy
- 80 g másla + na vysypání formy
- 100 ml mléka
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
Do mísy dejte oba tvarohy (snad můžete použít i dva vaničkové či naopak dva alobalové, ale to víte, já zpracovávala ty zbytky, přidejte vaječné bílky a mléko a dobře rozmíchejte. Můžete si pomoci i mixerem nebo šlehačem, nebude se vám tvaroh tolik hrudkovat, ač je to záležitost pouze estetická. Poté přidejte moučkový i vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, dětskou krupičku a balíček vanilkového pudinku (ten nevařte, zkrátka jen nasypejte prášek).
Dortovou formu (moje je o průměru 24 cm) nebo jinou zapékací nádobu dobře vymažte máslem a vysypejte krupičkou. Poté nalijte tvarohové těsto a na závěr nahoru vyskládejte ovoce. Já jsem použila už zmíněné cestovní meruňky, ale jistě se hodí jakékoliv jiné ovoce, včetně kompotovaného.
Pečte v horkovzdušné troubě předehřáté na 150°C přibližně půl hodiny, a poté ještě dalších cca 15 minut na 180°C, dokud nebude povrch zlatavý.
Poznámka od kuchařky
Tento a mnohé další mé recepty najdete na http://www.mamavkuchyni.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarohovo-krupicový koláč
-
Paráda Báro!!
-
Kdysi jsem byla se studenty s Moskvě a tohle jídlo, které se tam nazývalo "zapěkanka iz tvoroga", zachraňovalo vedle boršče naše obědy, když nebylo z čeho si vybrat v menze. Taky ho dělali s meruňkami a nahoru ještě dávali velmi kvalitní (a samozřejmě taky tučnou) kysanou smetanu. Jedlo se teplé. Občas ho dělávám a mohu jen doporučit!