Luxusní bublanina s třešněmi
Recept ještě nebyl hodnocenLuxusní bublanina s třešněmi je nadýchaný letní dezert, který spojuje jemné těsto s výraznou chutí šťavnatých třešní. Díky jednoduché přípravě a výjimečně vláčné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Luxusní bublanina s třešněmi je nadýchaný letní dezert, který spojuje jemné těsto s výraznou chutí šťavnatých třešní. Díky jednoduché přípravě a výjimečně vláčné…
Ochutnejte výborný mrkvový moučník, který je i přes mrkev v těstě díky prášku do pečiva a bílkovému sněhu krásně nadýchaný. Po upečení ho potřeme pudinkovým krémem…
Ať už třešňová, jahodová nebo s rebarborou, klasickou bublaninu zná každý. Pokud ale hledáte novou inspiraci, určitě zkuste recept na bublaninu s kokosem a ostružinami.…
Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které ihned rozprostřeme do kulaté vymazané a vysypané formy (s těstem se pracuje velmi dobře).Povrch poklademe vypeckovaným…
Klasickou zelňačku s uzeninou určitě znáte, ale už jste zkoušeli světlou verzi? Stačí pár surovin a skvělá polévka je během chvilky na stole. V zimě vás bílá zelňačka…
Napřed si vypeckujeme špendlíky, tvarohy smícháme s cukrem a připravíme žmolenku. Zapneme si troubu. Mouku, cukr a pr. do peč. smícháme, přidáme olej, vejce, mléko a…
Buchta z cukety je krásně vláčná a hotová během chvilky. Ideální jako sladká tečka po jídle nebo lahodný doplněk k odpolední kávě, přináší na stůl zdravou a chutnou…
Bábovka je tradiční český moučník, který je doslova pokladem našich kuchyní. Variant existuje obrovské množství, ale základní receptura nikdy nezklame. Jemné a nadýchané…
V míse promícháme mléko s droždím a necháme 10 minut odležet. Toto se dělá proto, abychom aktivovali droždí, které v mléku začne bublat. Pokud ne, bylo špatné a je nutné…
Tradičně se tyto vdolky připravovaly jako příloha k hustým polévkám, jako je zelňačka nebo gulášová. Ale lze je samozřejmě konzumovat i bez polévky. Je to osvědčený…
Řezy tak lahodné, že po nich oblížete všechny prsty, koneckonců tento zákusek to má i v názvu. Nadýchané těsto je potřené žloutkovým krémem a to vše je pod sněhovou…
K přípravě tohoto jednoduchého nepečeného dezertu nepotřebujete troubu, ale zato se hodí lednička. Jemné kakaové sušenky promazané pudinkovým krémem, čerstvé jahody a…
Pařížský dort je klasika, kterou každá cukrárna dělá trochu jinak. Chcete i vy znát triky, díky kterým bude korpus nadýchaný, šlehačka pevná a všichni budou škemrat o…
Nejprve oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s částí cukru, postupně k němu přidáme všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme vyšlehaný bílek. Těsto vlijeme…
Využijte pomoci domácí pekárny a připravte si skvělé kynuté koláče posypané křupavou drobenkou. Naplnit je můžete třemi různými náplněmi dle vlastní chuti. Dáte přednost…
Využijte pomoci domácí pekárny a připravte si skvělé kynuté koláče posypané křupavou drobenkou. Naplnit je můžete třemi různými náplněmi dle vlastní chuti. Dáte přednost…
Pokud si myslíte, že už vás bábovka nemůže ničím překvapit, vyvedeme vás z omylu. Tvarohová bábovka se s přehledem vyrovná moučníkům, které si rádi dopřáváme při…
Tuto výbornou banánovou bábovku připravíte během chvilky. Banány stačí rozmačkat, smísit s ostatními surovinami a můžete péct. Bábovka je příjemně vláčná a banány…
Zdravé moučníky jsou v dnešní době čím dál populárnější. Vláčnost těmto špaldovým řezům dodají nastrouhaná jablka a mrkev, s těstem není žádná velká práce. Jednoduše vše…
Máte rádi hrnkové recepty? Tohle je jeden z nich - bábovka vonící kokosem, známou a oblíbenou tyčinkou Margot. Příprava je snadná, měli by ji zvládnout i začátečníci.…
Tvarohovo-meruňková zmrzlina spojuje jemnou kyselkavost tvarohu se sladkou ovocnou chutí meruněk. Skvělá domácí pochoutka, která potěší v horkých dnech i jako sladká…
Troubu předehřejeme na 170 °C a připravíme formu.V misce smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a sůl. Dáme stranou.Ve větší misce smícháme vejce, olej, med, vanilkový…
Ať už škvaříte sami doma nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve krásně zlatých pagáčů. Postup je trochu pracný, ale vyplatí se…
Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně. Bojíte se jejich přípravy? Úplně zbytečně. Není na nich nic složitého, stačí jen překonat počáteční strach…