Šlehačkové koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte recept na koláčky, které se rozplynou na jazyku? Právě jste ho našli. Těsto je kynuté, ale většina mléka je nahrazena smetanou. V důsledku toho je tučnější a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte recept na koláčky, které se rozplynou na jazyku? Právě jste ho našli. Těsto je kynuté, ale většina mléka je nahrazena smetanou. V důsledku toho je tučnější a…
Pravé české koláče z kynutého těsta zvládne hravě i začátečník. Nejprve necháme vykynout vláčné těsto, poté vytvarujeme koláčky, které naplníme jemným tvarohem nebo…
Bavorské vdolky. Jídlo, které nás v dětství smiřovalo s existencí školních jídelen. Oblíbené napříč generacemi. Zkuste je připravit podle tohoto podrobného receptu i…
Jednoduchý a rychlý recept na slaný koláč s jemnou sýrovou náplní, smetanou a špetkou muškátového květu. Náplň můžete vylepšit přidáním uzeniny, cibule nebo žampionů.…
Do mísy vsypeme prosátou mouku smíchanou se solí. Doprostřed uděláme důlek a vsypeme do něj droždí, které trošku pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka a necháme…
Máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Potom vám zachutná i hrnkový koláč s rebarborou a drobenkou. Připravený je velmi rychle, proto nemusíme v kuchyni trávit mnoho…
Když se ohlásí nečekaná návštěva a potřebujeme rychle upéct něco dobrého z toho mála, co máme doma, pomůže nám tento recept. Jednoduchá kakaová buchta, příjemně vonící…
Letní úrodu ovoce můžeme zužitkovat ihned nebo ji můžeme zamrazit na chladnější období. Ať už tak či tak, na tento kynutý koláč se hodí jak čerstvé, tak i mražené ovoce.…
Drobenkové koláče jsou nepřekonatelné pro svou jednoduchou přípravu a geniální chuť. Ovoce můžete vybrat podle chuti nebo sezónnosti. My jsme zvolili borůvky, které jsou…
Čokoládová buchta s jablky je vláčná, šťavnatá a plná čokolády. Hotový moučník na plechu polijeme měkkou čokoládovou polevou se zakysanou smetanou a posypeme plátky…
Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto…
Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto…
Pražské koláče jsou klasická tradiční dobrota ke kávě či nedělní svačině. Nadýchaný bochánek sypaný bohatě sladkou drobenkou a plný jemného vanilkového krému láká k…
Pražské koláče jsou klasická tradiční dobrota ke kávě či nedělní svačině. Nadýchaný bochánek sypaný bohatě sladkou drobenkou a plný jemného vanilkového krému láká k…
Pokud doma máte konzervu Salka a nevíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Pod karamelovou vrstvou najdete jemný pudinkový…
Celer je velmi zdravá zelenina, která je nedílnou součástí české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept, ve kterém celer hraje prim. Jemná krémová polévka ochucená česnekem…
Patříte mezi milovníky masa, bůčku a řízků? Tak musíte vyzkoušet soukenický řízek. Recept je jednoduchý a pokrm je to opravdu lahodný. Stačí pár minut na pánvi a voňavý,…
Příprava kynutého těsta v domácí pekárně je hračka. Pouze vložíte potřebné suroviny a za chvíli máte hotovo. Máme pro vás recept na univerzální sladké kynuté těsto,…
Pečený holandský řízek je skvělou volbou pro víkendový oběd. V sobotu naložíte maso do mléka a v neděli jen vytvarujete řízky a obalíte je ve strouhance. Než se upečou,…
Z osoleného mléka a krupičky uvaříme kaši. Ještě teplou vyklopíme na vál a přidáme vajíčko a mouku.Zaděláme těsto, je krásně vláčné. Uždibujeme kousky, utvoříme…
Nadýchaný, vláčný díky jablíčkům a s křupavými ořechovými kousky. Takový je tento podzimně laděný perník, do kterého zakomponujete dary ze zahrady. Tak se pusťte do jeho…
Bramboráky symbolizují tradiční českou kuchyni, která umí z několika základních surovin vykouzlit lahodné jídlo za pár korun. Pokud ale k bramborám přidáte i kysané zelí…
Tuto výbornou banánovou bábovku připravíte během chvilky. Banány stačí rozmačkat, smísit s ostatními surovinami a můžete péct. Bábovka je příjemně vláčná a banány…
Bábovka je tradiční český moučník, který je doslova pokladem našich kuchyní. Variant existuje obrovské množství, ale základní receptura nikdy nezklame. Jemné a nadýchané…