Bábovka Ing. Petr
Recept ještě nebyl hodnocenJako sladkou tečku po svátečním obědě můžeme tentokrát připravit mramorovou bábovku Ing. Petra. Možná ji známe jako "strakatou" - podstatné je, že část těsta je obarvená…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jako sladkou tečku po svátečním obědě můžeme tentokrát připravit mramorovou bábovku Ing. Petra. Možná ji známe jako "strakatou" - podstatné je, že část těsta je obarvená…
Nadýchaná a vanilkovým cukrem provoněná bublanina plná ovoce je neodmyslitelnou součástí pohodového posezení u kávy. Je vynikající s jakýmkoliv ovocem, použijeme to,…
Bramborovou omáčku již vařily naše babičky, které dokázaly téměř z ničeho nakrmit celou rodinu. Suroviny na tuto omáčku zajisté najdete vždy doma a za pár chvil si již…
Kynuté buchty, které si nosil pohádkový Honza v ranečku, jsou jedním z nejvděčnějších moučníků vůbec. Nadýchané těsto, vláčná náplň a cukrový poprašek - tyto buchty…
Všetky prísady na cesto dobre vyšľaháme a cesto vylejeme na vymastený plech.Premiešame prísady na náplň a dvoma lyžicami ukladáme na cesto pravidelne kôpky tvarohu.Na…
Koprovku buď milujeme, nebo nenávidíme. Ti, kteří kopr alespoň tolerují, si mohou pochutnat na vonící krémové omáčce s houskovým knedlíkem, masem a vařeným vejcem.
Na slavnostní tabuli pro zarputilého masožravce připravte masový dort. Není složitý na přípravu a oslavenci udělá určitě větší radost, než jeho sladká obdoba z cukrárny.…
Původní recept na skořicové šneky pochází ze Švédska. Vyzkoušejte rozšířenou variantu se strouhanými jablky. S kynutým těstem vám pomůže domácí pekárna a dokončení není…
Věnečky jsou pokladem mezi cukrovím. Odpalované těsto je náročnější na přípravu, stejně tak pečení věnečku, kdy promlouváme k troubě, aby naběhly. Jakmile se však dílo…
Buchtičky s krémem jsou jedním ze sladkých pokrmů, které podáváme jako hlavní chod. Pokud chcete vyzkoušet netradiční přeliv na kynuté kousíčky buchet, připravte šodó z…
Dnes pro vás máme recept na velmi oblíbený moučník připomínající svou chutí známý nanuk. Upečte si kokosové Eskymo řezy, které chutnají nejlépe dobře vychlazené. Hodí se…
Cukr, olej, vejce rošleháme do hladka. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozšleháme.2/3 těsta nalijeme na vysypaný plech a do zbývajícího těsta zamícháme lžíci…
Cukr, olej, vejce rošleháme do hladka. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozšleháme.2/3 těsta nalijeme na vysypaný plech a do zbývajícího těsta zamícháme lžíci…
Nakrájíme brambory na kostičky a dáme vařit v osolené vodě tak, aby se poté vešel do hrnce litr mléka. Cibuli oloupeme a vcelku dáme společně s kořením k bramborám…
Med a ořechy tvoří dokonalou kombinaci, která nikdy neomrzí. Tentokrát zkuste tyto dvě suroviny použít v jednoduchém moučníku. Pláty medového těsta, ořechová krusta a…
Med a ořechy tvoří dokonalou kombinaci, která nikdy neomrzí. Tentokrát zkuste tyto dvě suroviny použít v jednoduchém moučníku. Pláty medového těsta, ořechová krusta a…
Občas potřebujeme rychlý chutný koláč, který bude do hodinky stydnout nakrájený na tácku před nečekanou návštěvou. A tohle je přesně on. Vyberte vámi preferovanou náplň…
Příprava koláče snad ani nemůže být jednodušší. Pár surovin dáme do misky, prošleháme a poté upečeme. Do koláče navíc nepřidáváme žádnou mouku. Tvaroh zajistí, že je…
Vláčný ořechový piškot s poctivou vrstvou jablek a smetanovo-jogurtového krému je tím pravým podzimním moučníkem. S přípravou i pečením máte do hodinky hotovo a pak už…
K posezení u kávy neodmyslitelně patří příjemně sladký moučník, který pohladí všechny naše smysly. Přesně takový je nadýchaný perník, s mřížkou z tvarohové náplně, který…
K posezení u kávy neodmyslitelně patří příjemně sladký moučník, který pohladí všechny naše smysly. Přesně takový je nadýchaný perník, s mřížkou z tvarohové náplně, který…
Žampiony nakrájíme na tenké plátky, na másle je orestujeme a ochutíme pepřem a kmínem.V hrnci necháme rozpustit sádlo, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme vývar.…