Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové trojúhelníčky

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí těsta

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta)

Oblíbená chuťovka, která nahradí chlebíčky nebo jednohubky při různých oslavách nebo rodinných sešlostech. Výrazná chuť se dobře hodí k vínu, pivu či jen tak třeba při grilování nebo posezení s přáteli.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 119 kJ /
5 287 kcal
Bílkoviny103,70 g
Tuky265,78 g
Vláknina38,46 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 13,34 g
Sůl33,25 g
Sacharidy605,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V 100 ml vlažného mlieka s cukrom necháme oživiť droždie. Krok 2: Potom spolu s ostatnými surovinami vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Krok 3: Náplň urobíme tak, že tuk vymiešame so soľou a pretlačeným cesnakom. Krok 4: Cesto rozdelíme na 4 bochánky, každý vyvaľkáme na cca 3 mm, snažíme sa o obdĺžnik, potrieme náplňou, po dlhšej časti zrolujeme ako závin. Krok 5: Závin dáme na plech na pečiací papier, na plechu potrieme zvyškom náplne a na plechu každú "roládu" cikcakovito nakrájame (preto trojuholníčky v názve). Krok 6: Necháme chvíľu postáť a pečieme cca 20 minút v predhriatej rúre na 170 °C. Pozor na príliš vysokú teplotu, aby cesnak nezhorkol na povrchu. Krok 7: Povrch môžeme posypať sezamom, nemletým makom, grilovacím korením a pod. Krok 8: Počas pečenia sa margarín začne topiť, ale sa vcucne naspäť do cesta.

TIP: Tipy a rady, jak využít česnek v kuchyni

Zveřejněno 1. 2. 2010

Poznámka autora magdalenka

Tento recept už roky koluje po všetkých možných weboch a časopisoch pod rôznymi názvami. Pretože som ho tu nenašla a je fakt dobrý, príprava úplne ľahká, dovoľujem si ho pridať.

V našej rodine sú tieto trojuholníčky obľúbenou súčasťou pohostenia pri rodinných akciách. Chutia výborne k vínu.

Cesto je možné pripraviť aj v pekárni!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové trojúhelníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XPz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové trojúhelníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XPz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

:yes::yes: Určitě upeču, musí být vynikající.:-K:-K:-K

Fantasticke cesto, vlacne! Chutovo vyborne, paradicka, dakujem :-)

Vďaka za vyskúšanie receptu.

Udělala jsem dneska podle tvého receptu, do mouky přidala dvě lžíce sušené směsi na bylinkové máslo, jedna nohavice naplněná cottage s čerstvým koprem, další olivovou passatou a zbytek česnekem se sádlem (používám ke kynutému raději než máslo) - vynikající záležitost, děkuji ;-) :yes:

isindy: ja dakujem... :-K

kateřina pekárek 23. 1. 2018 13:49
d,d. vypadá to úžasně,ale prosím na kolik stupnů péct? moc děkuji katka

kateřina pekárek: cca 180-200 st.C...nech sa vám darí a chutí.

michaela: Je mi ľúto, že recept nesplnil vaše predstavy. To jediné môžem dodať k vášmu komentáru.

těsto v pohodě, ale je to strašně masné!, slané a přes česnek jsme nic jiného necítili, asi používate nějakou ,,čínu''
:no:

Simona Kucerova:Ďakujem.:-K

Moc pěkné trojhránky:-p+1:yes:

rebeka:máš ich nádhernééé...a voňali až sem...;-)

Magduška, výýýborné boli..už sa minuli:-//:-D:-D toho česneku jsem ještě přidala a dala jsem kouřovou sůl..famosní chuť:-p:yes::yes:
přidávám bodík a foto;-):-K:-)

Magdalenko díky, už se na ně těším:yes:

Irenka, sú dobré aj na druhý deň. Počas pečenia sa ten margarín topí, ale ako vyberieš z rúry, vcucne sa naspäť do cesta.

Manžel bude mít narozeniny a přijedou děti, tak se na ně chystám:yes::yes:
Zajímalo by mě jestli jsou dobré i druhý den, asi ale nejlepší jíst hned čerstvé:-)

Sarovka, mám naozaj radosť, že vám chutia...
Ja ich robievam veľmi často.

Magdalenko, výborné:-K:yes: Dcery jsem odháněla ještě od horkých. ;-) Určitě často a ráda budu opakovat:yes: Díky

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
česnekové pečivo, česneková buchta, česnekové kynuté trojhránky, slané trojúhelníčky, česnekové trojhránky, česnekové buchty, slané pečivo trojúhelníčky, slané česnekové pečivo, kynuté česnekové, slané pečivo česnekové, slanépečivo, česneková roláda, moje česnekové trojúhelníčky, česnekové troúhelníčky, kynuté česnekové trojhránky, česnekové slané pečivo, kynuté česnekové troúhelníčky, česnekové trokúhelníčky, trojhránky s česnekem, kynutá česneková roláda

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, mléko, olej, cukr, droždí čerstvé, tuk hera, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu