Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Recept ještě nebyl hodnocenReceptů na vánoček není nikdy dost, stejně jako vánoček. Tento recept by si ovšem zasloužil chlapskou ruku, aby se s těstem nemusela ručně hníst žena. Strávíte spolu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Receptů na vánoček není nikdy dost, stejně jako vánoček. Tento recept by si ovšem zasloužil chlapskou ruku, aby se s těstem nemusela ručně hníst žena. Strávíte spolu…
Velmi jednoduchý způsob, jak připravit růžičkovou kapustu, je obalit ji v těstíčku a strouhance a osmažit. Křupavé a dozlatova osmažené kapustičky s hebkou bramborovou…
Velmi jednoduchý způsob, jak připravit růžičkovou kapustu, je obalit ji v těstíčku a strouhance a osmažit. Křupavé a dozlatova osmažené kapustičky s hebkou bramborovou…
Pagáčiky jsou úžasné samy o sobě. Pokud do nich přidáme ještě navíc medvědí česnek, získáme skvělou slanou pochoutku. Jarně zpestřené přílohové pečivo, chutná svačinka…
Šunková nepečená roláda plněná sýrem a jemnou pomazánkou je rychlý a efektní recept, který se hodí na každou oslavu. Šťavnatá šunka tvoří základ, který obklopuje…
Zásobu sušených hub využijete v této výborné pomazánce s cottage sýrem. Houby je nejprve potřeba namočit a podusit v mléce, ale pak už je příprava úplná hračka.…
Jablečné řezy s tvarohem mohou být sladkou tečkou za nedělním obědem, ale hodí se i jako pohoštění pro návštěvu. Těsto se podobá lineckému, ale obsahuje výrazně méně…
Jablečné řezy s tvarohem mohou být sladkou tečkou za nedělním obědem, ale hodí se i jako pohoštění pro návštěvu. Těsto se podobá lineckému, ale obsahuje výrazně méně…
Beránek jako symbol Velikonoc by na svátečním stole neměl chybět. Tento je z klasického máslového těsta, ovoněný kapkou rumu a vanilkou. Po upečení stačí jen pocukrovat…
Sladká tečka po nedělním k obědě, k šálku dobré kávy, přijde vhod. Tímto koláčem své blízké doslova překvapíte, naleznete v něm totiž tři náplně, jablečnou, makovou a…
Sladká tečka po nedělním k obědě, k šálku dobré kávy, přijde vhod. Tímto koláčem své blízké doslova překvapíte, naleznete v něm totiž tři náplně, jablečnou, makovou a…
Z Tyrolska pochází spoustu skvělých pokrmů. Jedním z nich jsou i kulaté houskové knedlíky, ochucené špekem a petrželkou. Skvěle chutnají s kysaným červeným zelím, do…
Klasický staročeský moučník krásně voní perníkovým kořením a rumem. Závin z perníkového těsta naplníme povidly a ořechy. Tyto chutě k sobě pěkně ladí a jistě si na nich…
Pokud si o rádi vychutnáváte sladkou snídani, vyzkoušejte i tyto výborné vafle, které vám zpříjemní začátek nového dne. Díky sladké chuti dýně do nich není nutné…
Gratinované pokrmy jsou velmi oblíbené a není divu. Na povrchu je zdobí lahodná nazlátlá krusta. Tento pokrm připravíme velmi snadno. Plátky brambor a kedlubny zalijeme…
Jedete s rodinou na výlet a nevíte jakou svačinu připravit? Vyzkoušejte masové koule, plněné okořeněným bramborem. Poslouží i jako teplá večeře, podávat je můžeme se…
Koblihy z kynutého těsta, plněné marmeládou, neodmyslitelně patří k období masopustu. Tuto sladkou dobrotu si však můžete vychutnat kdykoliv během roku a nemusí být…
Sváteční chlebíček s kandovaným ovocem, který se peče nejen na Vánoce a Velikonoce. Je tak výborný, že si ho s chutí připravíte i během roku. Těsto je klasické třené,…
V domácí pekárně připravíme těsto na vánočku nebo mazanec velmi snadno. Ochutíme ho rumem, sekanými mandlemi a brusinkami. Poté z těsta vytvarujeme vánočku nebo mazanec…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Obměnou k tradičním kynutým, houskovým a karlovarským knedlíkům mohou být třeba tyto hrníčkové z mikrovlnky. Těsto na ně připravíme z rohlíků, bílkového sněhu a také…
Tradičním symbolem Velikonoc je, kromě jiného, také beránek. Těsto je velmi jednoduché, nadýchané díky našlehanému sněhu z bílků a voňavé po citronové kůře. Obzvlášť si…