Medové košíčky, kávové kuličky
Recept ještě nebyl hodnocenRecept na dva druhy cukroví: pečené medové košíčky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou a nepečené kávové kuličky, máčené v polevě z bílé čokolády, které nejen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Recept na dva druhy cukroví: pečené medové košíčky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou a nepečené kávové kuličky, máčené v polevě z bílé čokolády, které nejen…
Instantní polentu připravíme snadno během pár minut. Díky máslu a parmazánu bude krásně krémová a chutná. Podáváme ji s orestovanou hlívou ústřičnou, kterou ochutíme…
Tato obří vánočka potřebuje opravdu velký plech a je nutno ji nechat opravdu dobře vykynout, aby splnila všechna očekávání. Na stole bude vypadat doslova majestátně, ale…
Mezi jednu z nejvíce opomíjených surovin v kuchyni patří bezesporu vnitřnosti. I takové ledvinky umí být při správné úpravě chutnou delikatesou. Ledvinky na špeku…
Krémové košíčky s lískovými oříšky jsou lahodné cukroví, které zaujme nejen chutí, ale i krásným vzhledem. Křupavé oříšky v křehkém těstíčku se skvěle doplňují s jemným…
Ischelské dortíčky, lahodná klasika rakouské cukrářské tradice, si získaly srdce milovníků sladkého po celou generaci. Tyto drobné křehké kousky z máslového těsta,…
Pro sladké rohlíčky s vůní skořice a máslovou drobenkou už nemusíte chodit do pekárny. Díky následujícímu receptu si je můžete připravit doma a uvidíte, že to není nic…
Pokud už vás omrzel klasický pletený tvar vánočky, vyzkoušejte jiný motiv - Santu Clause. Tvarování je sice trochu náročnější, ale těsto je tužší, takže by se vám s ním…
Vláčný mazanec, hojně posypaný mandlemi a plný rozinek, by na Velikonoce neměl chybět v žádné domácnosti. Dle tradic by se měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový k…
Jednoduchý a rychlý recept na nekynutou vánočku. Tvaroh těsto krásně zvláční a vánočka není suchá ani dusivá. Díky perníkovému koření provoní vánočka při pečení celý dům…
Velikonoční nádivku pečeme během jarních svátků. V základu ji tvoří rohlíky, uzené maso, vajíčka a také listy mladých kopřiv. Její příprava je jednoduchá, zabere málo…
Vánočka ze špaldové mouky patří mezi luxusnější verze vánoček. Díky oblíbené špaldové mouce má lehce oříškovou chuť, která je ještě podpořena přidanými ořechy. Špaldová…
Tropický koláč je osvěžující dezert plný exotických chutí. Šťavnaté pomeranče, kiwi a banány se snoubí v jemném těstě, které se rozplývá na jazyku. Ideální volba pro…
Ke štědrovečerní večeři není nutné připravovat jen českou klasiku, smaženého kapra s bramborovým salátem. Pokrm hodný sváteční tabule je též kapr pečený s plátky sušené…
Srdce milovníka kávy zaplesá vždy, když se na stole objeví kávové cukroví, třeba zrovna to cappuccinové. Křehké těsto s kávovým krémem a čokoládovou polevou skvěle…
Nestihli jste sníst všechny vánoční dobroty? Proměňte zbytky cukroví ve stylový dezert! Stačí pár ingrediencí, trochu fantazie a vykouzlíte dokonalý pohár, který nadchne…
Nádivka z uzeného masa je tradičně připravována na velikonoční svátky, ale samozřejmě ji můžeme připravit i kdykoliv během roku. Bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i…
Beránek s vůní strouhaného kokosu je snadný na přípravu, stačí všechny suroviny umíchat v míse v hladké těsto a navrstvit do formy na beránka. Po upečení nechte beránka…
Mazanec je tradiční české pečivo z kynutého těsta oblíbené nejen na sváteční stůl. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek skvostný.
Tento jednoduchý a dobrý závin kombinuje listové těsto se zdravou kopřivou, která je plná vitamínů a minerálů. Skvělý jako lehká svačina, nebo teplá večeře.
Pod názvem velikonoční placky z Rakús se skrývají smažené placky, plné uzeného masa, petrželky a medvědího česneku. Jsou opravdu vynikající a také nenáročné na přípravu.…
Pokud připravujete ke štědrovečerní večeři smaženého kapra, máme pro vás variantu smaženou v kukuřičných lupíncích. Při smažení je potřeba opatrnosti, lupínky se rády…
Voňavé kynuté koláčky ve tvaru vajíčka jsou perfektní velikonoční pochoutkou. Nadýchané těsto, lahodná náplň a krásný slavnostní vzhled rozzáří váš sváteční stůl.
Nejen každá země, ale i třeba regiony, mají své sváteční tradice. Na východním Slovensku je to třeba pečení tohoto kynutého pečiva pod názvem paska. Tradičně podáván s…