Borůvkové koláče "lopaťáky"
Recept ještě nebyl hodnocenKoláče jsou skvělé ke snídani či svačině, ale i jako pohoštění pro návštěvu. Připravte je z kynutého těsta, naplňte tvarohovou náplní, posypte bohatě borůvkami a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koláče jsou skvělé ke snídani či svačině, ale i jako pohoštění pro návštěvu. Připravte je z kynutého těsta, naplňte tvarohovou náplní, posypte bohatě borůvkami a…
Máte dnes chuť na dobrý moučník s kokosem? Pak rozhodně vyzkoušejte tento skvělý recept, ve kterém jsou dokonale propojeny chutě kokosu a čokolády. Můžete si ho…
Máte dnes chuť na dobrý moučník s kokosem? Pak rozhodně vyzkoušejte tento skvělý recept, ve kterém jsou dokonale propojeny chutě kokosu a čokolády. Můžete si ho…
Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Na lžíci oleje osmažíme dozlatova nadrobno…
Vejce, mouku, strouhanku koření a jemně nastrouhaný sýr prošleháme metličkou a necháme cca 10 minut odstát. Mělo by vzniknout hustší těstíčko. Pokud bude moc husté …
Umícháme těsto a vlejeme ho do (vymazané a vysypané) dortové formy a dáme péct. Po vychladnutí buchty si umícháme polevu a dáme ji navrch a necháme zatuhnout.
V hrnci rozehřejeme olej, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji a zasypeme moukou, usmažíme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme asi litrem studené vody,…
Plátky toustového chleba rozložíme a každý namažeme jednou lžící majonézy.Chléb skládáme na sebe v pořadí namazaný chléb, sýr, šunka, sýr, chléb, sýr, šunka, sýr a chléb…
Hrušky ošúpeme. Biele víno zmiešame s vodou, cukrom, citrónovou šťavou a necháme zovrieť. Do tekutiny vložíme hrušky, aby boli ponorené, ak treba dolejeme vodu. Pomaly…
Papriky zbavíme jader, propláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla a cibuli s paprikou 10…
Listové těsto necháme rozmrazit. Uvaříme puding podle návodu. Listové těsto rozválíme do kulatého tvaru a nakrajíme na trojúhelníčky. Pak stříkáme cukrářským sáčkem…
Udělame kvásek - teplé mléko, do něj trošku cukru a droždí, rozmícháme a necháme nakynout. Po vykynutí kvásku dáme do mísy zbytek surovin, vše zamícháme a vypracujeme…
Umíchané těsto dáme na plech s pečicím papírem a pravidelně rozetřeme. Na připravené těsto nalijeme náplň a taky všude rozetřeme. Poté vezmeme nutelu a velkou lžíci.…
Umíchané těsto dáme na plech s pečicím papírem a pravidelně rozetřeme. Na připravené těsto nalijeme náplň a taky všude rozetřeme. Poté vezmeme nutelu a velkou lžíci.…
Nejprve formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C. Připravíme také drobenku z polohrubé mouky, másla a moučkového cukru a necháme ji…
Ze surovin umícháme těsto.Těsto nalijeme do tukem vymazaných a kokosem vysypaných formiček.Poklademe švestkami, posypeme skořicovým cukrem a drobenkou z másla, hr. mouky…
Z odpalovaného těsta nemusíme péct jen klasické věnečky nebo větrníky. Když popustíme uzdu své fantazii, brzy náš stůl ozdobí skupinka elegantních labutí. Nejen že jsou…
Malé koláčky z nekynutého těsta, plněné výborným žloutkovým krémem a trochou džemu, ozdobí váš nedělní stůl. Po upečení je servírujeme posypané moučkovým cukrem. Koláčky…
Tento koláč vypadá jako malé umělecké dílo, ale nebojte se, jeho příprava není složitá. Linecké těsto potřené pudinko tvarohovým krémem a doplněné oblíbeným ovocem…
Tato neobyčejná buchta zaujme nejen svou jemnou vanilkovou chutí, ale také originálním vzorem připomínajícím leopardí srst. Díky kombinaci světlého, světle hnědého a…
Tato neobyčejná buchta zaujme nejen svou jemnou vanilkovou chutí, ale také originálním vzorem připomínajícím leopardí srst. Díky kombinaci světlého, světle hnědého a…
Tato neobyčejná buchta zaujme nejen svou jemnou vanilkovou chutí, ale také originálním vzorem připomínajícím leopardí srst. Díky kombinaci světlého, světle hnědého a…
Hovězí kližka je úplně skvělá v úpravě pomalým dušením. Jemná, šťavnatá, a pokud bude i dobře zakomponovaná v dvojici s houbami, čeká vás příjemný kulinářský zážitek.…
Nakrájíme špek na úzké špalíčky, trošku seřízneme – dáme do mrazáku, aby šel pak zapíchnout. Maso řádně odblaníme. · Prošpikujeme - dlouhým úzkým nožem propíchneme maso…