Pohankové sušenky bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenDo misky nasypeme pohankové vločky, mouku, cukr, prášek do pečiva a zvolené suroviny na ochucení. Přidáme olej a trochu vody a rukama vypracujeme pevné, minimálně se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misky nasypeme pohankové vločky, mouku, cukr, prášek do pečiva a zvolené suroviny na ochucení. Přidáme olej a trochu vody a rukama vypracujeme pevné, minimálně se…
Z ingrediencí na vypracujeme hladké jemné těsto.Dáme jej odpočinout do lednice.Mezitím uvaříme klasickým způsobem pudink a dáme zakrytý vychladnout.Vál lehce podsypeme…
Smícháme všechny sypké přísady: mouku, fruktózu, prášek do pečiva a skořici. Přimícháme vejce, olej a mléko. Tuto poloviční dávku k nedělní večeři jsem pekla v dortové…
Ze všech surovin umícháme řídké palačinkové těsto. Necháme ho 20 minut odpočinout, a pokud příliš zhoustne, doředíme trochou vody. Na pánvi lehce vymazané olejem smažíme…
Smícháme suché ingredience a nastrouháme jablka na hrubo.Pekáč přestříkneme olejem na pečení. Suchou směs rozdělíme na 3 stejné hromádky a nastrouhaná jablka na 2…
Vejce s cukrem, solí, van.cukremm koňakem a rozpuštěným ghee vyšleháme do bohaté husté pěny. Zašleháme ořechy promísené s moukou. Olejem vymazanou a strouhankou…
Do mísy prosijeme suché ingredience a promícháme.V druhé míse promícháme zbytek ingrediencí.Obojí smícháme a vyšleháme do hladka. Ručně lehce vmícháme 2/3 na hrubo…
Připravíme si větší hrnek, o objemu alespoň 300 ml, ale lépe 400-500 ml. Nasypeme do něho všechny sypké suroviny a lžící je promícháme. Přilijeme olej a vodu a lžící…
V mističce promícháme všechny sypké suroviny. Poté přidáme olej a tolik vody, aby vzniklo řidší těsto bez hrudek. Na ochucení můžeme přidat citronovou kůru, vanilku,…
Vyzkoušejte lahodné bezlepkové donuty! Každý kousek je pečen s láskou a bezlepkovými ingrediencemi, aby si je mohl vychutnat každý, bez ohledu na alergie či intolerance…
Odvážíme mouku, mák, cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme. Vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, olej a vodu. Je-li…
Žloutky rozšleháme s moučkovým cukrem a hmotu zředíme trochou vody. Potom přidáme postupně bezlepkovou mouku, špetku soli, guarovou gumu a nakonec vmícháme zlehka tuhý…
- koláčovou ( já dělám v dortové ) formu hodně vymastíme, vysypeme strouhankou a poklademe ovocem řeznou plochou nahoru. - z bílků ušleháme sníh, přidáme 70g cukru a…
Vše sypké v míse promícháme, přihodíme máslo a 30g cukru a dobře promneme. Ze zbylého cukru uděláme karamel. Vhodíme jej do kastrůlku a necháme na plotně rozpustit a…
Smícháme vše suché, přidáme mokré suroviny a umícháme těsto (příp. naředíme mlékem).Na plech s pečícím papírem utvoříme mokrýma rukama 6 bagetek (můžete i 8), nakrájíme…
Pudink uvaříme klasickým způsobem necháme zchladnout.Makovou náplň připravíme tak, že uvaříme mák v mléce s cukrem a skořicí. Vaříme cca 15 až 20 min. Také necháme…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesejeme…
Na tangzhong smícháme v kastrůlku vodu a mouku a na velice mírném plameni umícháme gelovitou hmotu, kterou dáme vychladnout.V hrnečku, cca v 5ti PL vlažné vody…
Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, omyté a na kousky nakrájené houby a zalijeme 1 litrem vroucí vody. Přidáme bobkový list, nové…
Bílky se solí vyšleháme do husta. Přidáme polovic cukru a šleháme do rozpuštění. Dáme šťávu z citronu a šleháme. Druhou půli cukru lehce vmícháme. Lehce zapracueme…
V míse a nebo na vále vypracujeme nelepivé vláčné těsto.Plech na pizzu vyložíme pečícím papírem, který pořádně potřeme olivový olejem.Troubu nahřejeme na 180´C ( použila…
Filety z pstruha necháme pomalu rozmrazit a nasekáme na několik menších filetů, každý osolíme, opepříme a jemně obalíme v mouce.Na rozpáleném oleji filety z obou stran…
Všechny suroviny vyšleháme a necháme 20 minut odležet.Lžičkou vytváříme kuličky, které vložíme do rozehřátého oleje v hrnci a smažíme asi 3 minuty.Po usmažení můžeme…
Již po staletí se na Velikonoce připravují různé druhy nádivek. Dodnes se můžeme setkat i se staršími názvy, jako jsou hlavička, sekanice, svítek či jeřábek. Dnes si již…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami