Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka chlebová pšeničná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Jednoduchý chleba

Jednoduchý chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Domácí chléb je v dnešní době levnější než kupovaný, ale především výborně chutná. Příprava z droždí je opravdu snadná a jistě se povede. Přidat můžeme oblíbené semínka…

Podzimní ořechový chléb

Podzimní ořechový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Podzim milujeme pro jeho barevnost a rozmanitou štědrost – proč něco z plodů zahrad nevyužít do připravovaného chleba? Mrkev mu dodá vláčnost i určitou barevnost, ořechy…

cathleen

200 min

Toustový chleba z pekárny

Toustový chleba z pekárny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Krásný voňavý měkký chléb, který se skvěle hodí na sendviče a výborně chutná opečený na másle, si připravíte velmi snadno s pomocí domácí pekárny. Jistě vám zachutná tak…

cathleen

10 min

Domácí kváskový chléb

Domácí kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Objevte kouzlo domácího pečení! Tento tradiční chléb s křupavou kůrkou a nadýchanou střídou vás nadchne svou vůní i chutí. Díky přírodnímu kvásku je nejen lahodný, ale…

TheTereza

85 min

Veky (večky) se sezamem

Veky (večky) se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Z kynutého těsta upečete dvě klasicky velké veky nebo čtyři menší večky, které jsou velikostně někde mezi vekou a bagetou. Krajíčky z nich namažete jemnou pomazánkou a…

cathleen

50 min

Špekové dalamánky

Špekové dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na rozkvas promícháme dohromady a zakryté necháme v teple místnosti asi 12 hodin kvasit. Pokud použijeme celozrnnou mouku, přidáme trochu vody navíc – místo 180…

Kváskový kmínový chléb

Kváskový kmínový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1…

Šumavské dalamánky

Šumavské dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Složení dalamánků je podobné tolik oblíbenému chlebu šumava, nejjednoduššímu a možná i proto nejchutnějšímu. Bílý jogurt v klasickém chlebovém těstě sice nenajdete, v…

cathleen

200 min

Kroucený cibulový chléb

Kroucený cibulový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

No není to krasavec? Jednoduchý pšeničný chléb, který je obohacený zkaramelizovanou cibulkou. Nemusíte být mistr pekař, abyste vykouzlili křupavý a voňavý chlebík. Žádné…

MiskaKulicka

65 min

Chléb se semínky

Chléb se semínky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jakmile jednou ochutnáte domácí křupavý chlebík, už nebude chtít jiný. Nemusíte se kamarádit s kváskem, v našem receptu si vystačíte se sušeným droždím. Upečte si…

Česnekový chleba

Česnekový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Na lžíci oleje lehce osmahneme plátky nebo nudličky česneku a vychladlé pak spolu s ostatními surovinami přidáme k vykvašenému rozkvasu a vymísíme těsto. Nechávám mísit…

Domácí tortilly

Domácí tortilly

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Zapneme pekárnu na program těsto. Hotové vykynuté těsto vložíme do sáčku a dáme do lednice odpočinout do druhého dne. Těsto si pak rozdělíme na 12 dílů a vyválíme co…

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pokud vlastníte aktivní žitný kvásek, vyzkoušejte připravit chléb podle následujícího receptu. Pokud se vám chléb nevydaří podle představ, nezoufejte, pořád bude lepší…

od trouby

75 min

Moravský kváskový chléb

Moravský kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin.Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin.Po dvou hodinách přimícháme 9 g…

woman

3600 min

Moravský kváskový chléb

Moravský kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin.Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin.Po dvou hodinách přimícháme 9 g…

woman

3600 min

Kváskové kořenové bagety

Kváskové kořenové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…

Kváskové kořenové bagety

Kváskové kořenové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…

1 2 3 4 14

Naposledy jste si prohlédli