Kváskový chléb bez hnětení
Recept ještě nebyl hodnocenDo vyšší mísy přesijeme obě mouky, přidáme sůl, kmín, kardamom a promícháme.Kvásek promícháme s vodou, aby se dostatečně okysličil a přilijeme k moučné směsi. Vymícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vyšší mísy přesijeme obě mouky, přidáme sůl, kmín, kardamom a promícháme.Kvásek promícháme s vodou, aby se dostatečně okysličil a přilijeme k moučné směsi. Vymícháme…
Na lžíci oleje lehce osmahneme plátky nebo nudličky česneku a vychladlé pak spolu s ostatními surovinami přidáme k vykvašenému rozkvasu a vymísíme těsto. Nechávám mísit…
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca…
Suroviny na těsto necháme pekárnou vymíchat (program Těsto) a částečně i nakynout (těsto je volnější, lépe se s ním pak manipuluje v míse). Vykynuté těsto rozválíme na…
Vše vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, já jsem zapnula program základní bílý, střední velikost, kůrka tmavá(mám pekárnu moulinex)
Na olivovém oleji osmahneme nakrájené cibule dozlatova a přidáme drcený kmín. Necháme trochu vychladnout.Do mísy dáme mouky, sůl, promícháme, přidáme droždí, zasypeme…
Klasický chlebík s rovnoměrnou střídou příjemně provoní kmínem celý domov. Kmín pomáhá k lepšímu trávení, doporučuje se proti nadýmání a má mnoho dalších, tělu…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a…
Domácí chléb je v dnešní době levnější než kupovaný, ale především výborně chutná. Příprava z droždí je opravdu snadná a jistě se povede. Přidat můžeme oblíbené semínka…
Domácí kváskový chléb vám již při pečení provoní celou kuchyni. Má křupavou kůrku a uvnitř je měkký a lahodný. Na přípravě není nic složitého, jen je třeba nechat…
Kvásek se smíchá s žitnou moukou a s převařenou vodou na řidší těsto. Nechá se v míse přikryté na teplém místě nakynout. Poté se s převařenou vodou a pšeničnou moukou…
Suroviny dáme do pečky v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto. Pak těsto vytáhneme, propracujeme a použijeme.
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Základní (Klasik). Máme-li kefír řidší, přidáme lžíci (nebo dvě) pšeničné chlebové mouky - těsto je…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapeme Základní program.Po upečení chleba vyklepeme z formy a dáme vychladnout na mřížku. Chléb je lehounký a voňavý.
Chleba je tmavý a přesto, že neobsahuje světlou mouku, pěkně vyběhne a je hodně lehký. To, že je v něm celý mák, poznáte hned na upečeném bochníku. Nejen střída uvnitř,…
Tento slaný kynutý koláč pochází ze Slovenska a kombinuje chuť kysaného zelí a voňavého uzeného bůčku. Meteník chutná skvěle teplý i zastudena a můžeme ho nabídnout…
K rozkvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme kynout. Stačí, když svůj objem zvětší o 50%, pak můžeme vytvarovat bochník, který necháme…
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je…
V míse smícháme 3/4 množství polohrubé a ostatní dva druhy mouky, sůl, sušené droždí a vodu a vařečkou vypracujeme těsto. Přikryté utěrkou necháme asi dvě hodiny kynout,…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na čtvrtiny, z každého kusu…
Vyšší, tmavší chlebík z domácí pekárny v sobě skrývá přídavek ovesných vloček, které do něj vnáší vlákninu navíc. Na chuti se podepisuje i ta dodaná trocha podmáslí -…
Objevte kouzlo domácího pečení! Tento tradiční chléb s křupavou kůrkou a nadýchanou střídou vás nadchne svou vůní i chutí. Díky přírodnímu kvásku je nejen lahodný, ale…
V podstatě se dá použít jakékoliv pevnější těsto na chleba (toto bylo kváskové). Tohle těsto je snad nejjednodušší, používám ho nejen na denní chleba, ale kdykoliv chci…