Světlý podmáslový chléb z remosky
Recept ještě nebyl hodnocensuroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Nemáme-li pekárnu, zaděláme těsto, jak jsme zvyklí (kvásek, pak přidáme zbytek surovin a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Nemáme-li pekárnu, zaděláme těsto, jak jsme zvyklí (kvásek, pak přidáme zbytek surovin a…
Z mléka, medu a droždí si uděláme kvásek necháme vzejít. V robotu, nebo míse si smícháme sypké ingredience, přidáme kvásek, olej. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a…
Směs promícháme na sucho a postupně přidáváme pomalu a podle hmotnosti 2½ až 3 hrnečky teplé vody, Vše smíchat dohromady, těsto bude dost lepkavé, nedělat moc řídké…
Někdy při pečení spěcháme, aby těsto co nejrychleji vykynulo. V tomto receptu na koblihy jej však necháme v klidu spát v lednici přes noc. Vymezte si tak dost času na…
Umícháme preferment a zakrytý ho necháme 12 hodin pracovat. Asi se vám nepovede zvážit 1 g droždí přesně - dejte raději méně než více, kvasinky budou mít na zpracování…
Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do…
Lákavý bochníček má kávově nahořklou tmavou kůrku, světlou střídu, žlutavou použitými bramborami. Je velice voňavý, a díky bramborům vydrží měkký i další dny, až do…
Bramborová focaccia, jemně ochucená bylinkami a olivovým olejem, s lehce křupavou kůrkou na povrchu, je skvělá volba k různým pokrmům nebo jen tak samotná. Tento recept…
ze surovin na preferment umícháme hladké těstíčko, které necháme zakryté asi 10-12 hodiny kynout.Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho kynout přibližně…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Suroviny na rozkvas promícháme dohromady a zakryté necháme v teple místnosti asi 12 hodin kvasit. Pokud použijeme celozrnnou mouku, přidáme trochu vody navíc – místo 180…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak suché, kvásek a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný - déle kyne.
K hotovému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny a vymícháme volnější (měkčí) těsto, které omoučené necháme v zakryté míse v teple nakynout (1-3 hodiny). Pak těsto…
V robotu zaděláme těsto, necháme ho dobře propracovat. Nyní bude 60 minut kynout, v té době ho 3x prohněteme.Po hodině těsto zakryjeme a dáme na 48 hodin do lednice. I…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které v teple místnosti necháme nakynout.Vykynuté těsto rozválíme na plát cca 30 x 50 cm, potřeme ho…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chleba z formy vyklepneme a dáme vychledit na mřížku.
Smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme 10-12 hodin v teple kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promícháme a hodinu necháme proběhnout…
K rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promísíme a 30-40 minut necháme odpočinout – proběhne autolýza, mouka zbobtná a lepková struktura se pak lépe vyvíjí.K odpočinuté…
Smícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny. K vykvašené směsi při 2…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme 60-80 minut kynout. Během kynutí ho 1-2x promísíme. Vykynuté těsto…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme 60-80 minut kynout. Během kynutí ho 1-2x promísíme. Vykynuté těsto…