Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka chlebová pšeničná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Pagáčky s mletými škvarky

Pagáčky s mletými škvarky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (všechno z předem odvážených, nachystaných surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20-25 minut v teple pracovat. Pak…

Šťastný škvarkový chléb

Šťastný škvarkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…

cathleen

75 min

Pita chleby  II.

Pita chleby II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…

Domácí chleba bez kvasnic

Domácí chleba bez kvasnic

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Kvásek se smíchá s žitnou moukou a s převařenou vodou na řidší těsto. Nechá se v míse přikryté na teplém místě nakynout. Poté se s převařenou vodou a pšeničnou moukou…

badak

180 min

Chleba z naší vesnice

Chleba z naší vesnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…

Chleba z naší vesnice

Chleba z naší vesnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…

Tmavé raženky

Tmavé raženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Všechny suroviny na omládek umícháme a necháme hodinu v teple místnosti pracovat.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin, umícháme těsto, které necháme hodinu vykynout…

Chlebové bagety

Chlebové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je…

Ošatkový chléb II

Ošatkový chléb II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto a necháme vykynout. Ošatku vysypeme hladkou moukou, dáme do ní zformované těsto a necháme…

Jikotka

120 min

Mišošky (bulky s bigou)

Mišošky (bulky s bigou)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Smícháme suroviny na bigu dohladka a zakryté proti osychání ji necháme dvě hodiny v teple kynout. Pak ji promíchneme, zakryjeme víčkem a dáme zrát do lednice, odkud ji…

Toustový vícezrnný chléb

Toustový vícezrnný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

K hotovému rozkvasu přidáme nabobtnané žito, zbytek mouky i ostatní suroviny a uhněteme těsto. Po kratším odpočinku (30-40 minut) ho znovu promíchneme a urovnáme do…

Chlebík se šunkou

Chlebík se šunkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Klasik (Základní). Před třetím kynutím pekárnu otevřeme a chleba bohatě posypeme semínky.

Máslové raženky (bulky)

Máslové raženky (bulky)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.Pak prohněteme,…

Pšenično- špaldové kaiserky

Pšenično- špaldové kaiserky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z mléka, medu a droždí si uděláme kvásek necháme vzejít. V robotu, nebo míse si smícháme sypké ingredience, přidáme kvásek, olej. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a…

Tmavší bagety

Tmavší bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého…

Moravský kváskový chléb

Moravský kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin.Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin.Po dvou hodinách přimícháme 9 g…

woman

3600 min

Moravský kváskový chléb

Moravský kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin.Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin.Po dvou hodinách přimícháme 9 g…

woman

3600 min

Grahamový chléb

Grahamový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší…

cathleen

180 min

Mléčný snídaňový chléb

Mléčný snídaňový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Mléčný chléb z domácí pekárny má světlounkou jemnou střídu plnou drobných oček a je velmi vhodný pro namazání sýrovou pomazánkou nebo na tousty. Ty ještě za tepla…

cathleen

200 min

Bílá cibulová pizza

Bílá cibulová pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pak necháme asi 40-50 minut vykynout.Vykynuté propracujeme, rozválíme na velikost plechu…

1 2 3 4 5 6 14