Berounské sýrové podkovy

Slané pečivo Doba přípravy: 2 hodiny 4 názory

Slané pečivo Doba přípravy: 2 hodiny 4 názory

Suroviny

500 g hladké mouky
150 g chlebové mouky
250 ml mléka
1 vejce
100 g čerstvého smetanového sýra
3 PL rozpuštěného sádla
lžička soli
1/2 kostky droždí
trochu cukru
vejce na potření
strouhaný Čedar

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, sůl, tuk, sýr a nakonec kvásek z mléka, cukru a droždí. Pokud použijeme domácí pekárnu, dáváme suroviny v pořadí tekuté - sypké, droždí s cukrem zcela navrch ), těsto řádně promísíme a necháme v teple kynout cca 1 hodinu. Poté ho rozdělíme na 8 kousků, každý vyválíme do válečku asi 30 cm dlouhého a tvarujeme podkovy. Na plechu je potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě horkovzduch na 180 °C dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Když jsem v 80tých letech studovala v Berouně, kupovali jsme si tam podobné pečivo, kterému tam říkali "housky". Nebyly sice sypané sýrem, jen solené, ale byly moc dobré a hlavně, díky své velikosti,pěkně zasytily :-)

Komentáře k receptu Berounské sýrové podkovy

Tématické fráze: berounské koláče guzhero recept na berounský chléb berounský salát recept berousnké koláče berounske-kolace berounsky kolac berounské koláče recept recept na berounské koláče berounský pečivo berounská pekárny recept na narozeninova lizatka syrový dort podkova beroun sýrový dort berounský salát pečivo sypané sýrem recept berounská pomazánka berounské koláče srov podkova