Bulky s olivami

Slané pečivo Doba přípravy: asi 3 hod. 3 názory

Slané pečivo Doba přípravy: asi 3 hod. 3 názory

Suroviny

450 g celozrnné špaldové mouky
60 g hladké špaldové chlebové mouky
60 g ovesných vloček
100 g oliv
13 g droždí
1 lžička himalájské soli
3 lžíce olivového oleje
několik lístků bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Večer si svaříme 250 ml vody, vsypeme do ní 60 g hladké špaldové chlebové mouky a 60 g ovesných vloček. Zamícháme a necháme do rána odstát.

  2. Ráno svaříme 175 ml vody a necháme trochu zchladnout. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme směs s vločkami, sůl a celozrnnou mouku.

  3. V míse vše promícháme, vyklopíme na vál a těsto dobře prohněteme, až je hladké, pružné a nelepí se.

  4. Těsto vrátíme do mísy, potřeme olejem, zakryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout.

  5. Po vykynutí opět vyklopíme na vál a do těsta zapracujeme nakrájené olivy a nasekanou bazalku.

  6. Těsto rozdělíme na 16 stejných dílů. Z každého uděláme kouli a všechny naskládáme do větší dortové formy (průměr 25 cm) vymazané olivovým olejem. Zakryjeme utěrkou a opět necháme kynout asi 45 minut.

  7. Troubu rozehřejeme na 250°C, formu vložíme do spodní části a teplotu ztlumíme na 200°C. Pečeme asi 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Bulky jsou moc dobré, jsou vláčné i druhý den.

Inspirace: Kuchařka ze Svatojánu

Komentáře k receptu Bulky s olivami

Tématické fráze: dobre rano recepty s olivami cottage bulky špaldová mouka recepty olivové bulky jogurtové bulky z vloček celozrnne bagety ze svatojanu kuchařka ze svatojánu olivové bagety kuchařka ze svatojánu olivová bageta bulky z vloček