Staročeská cibulová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenK uzenému masu se hodí dobrá omáčka. Jakmile maso uvaříme, vývar z něj můžeme použít na přípravu této lahodné omáčky. Na základ z cibulové omáčky vylijeme vývar,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K uzenému masu se hodí dobrá omáčka. Jakmile maso uvaříme, vývar z něj můžeme použít na přípravu této lahodné omáčky. Na základ z cibulové omáčky vylijeme vývar,…
Pagáče jsou zejména slovenskou a moravskou specialitou, ale nic nebrání tomu, aby jste vyzkoušeli také. Základem je vrstvené překládané těsto plněné různými náplněmi.…
Gulášová polévka patří mezi klasiky české kuchyně. Kromě mletého masa, brambor, nezbytného česneku a výrazného koření ji můžeme doplnit také kysaným zelím. Polévka je…
Uzená žebra jsou pochoutkou. Připravit z nich můžeme také lahodnou omáčku. Po uvaření žeber v tlakovém hrnci použijeme vývar do základu smetanové omáčky, do které…
Tyto báječné košíčky z křehkého těsta se jen rozplynou na jazyku. Naplníme je lahodnou jemnou náplní z jablečného pyré, které zahustíme pudinkovým práškem. Každý košíček…
Štafetky byly za našeho mládí velmi oblíbené, ale stále se na ně nezapomnělo. Zavzpomínejte s námi na bílkové nadýchané těsto vonící ořechy a plněné kávovým máslovým…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Mezi oblíbené kynuté buchty můžeme zařadit dvojctihodné koláče, což je jiný název pro moravské koláče. Jejich specifikem je použití dvou druhů náplní. Tvarohová uvnitř…
Tvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou…
Tvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou…
Lehký, zdravý a chutný oběd nebo večeře, potěší nejen vegetariány. Květák je bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály. Díky česneku a výraznému koření získají placičky…
Jeden z nejjednodušších způsobů, jak chutně zasytit celou rodinu, to je kuřecí masová směs. Kousky masa naložíme do pikantní marinády s česnekem a druhý den je usmažíme…
Vylepšený vepřový guláš s nádechem divočiny voní po jalovci a díky přípravě v tlakovém hrnci je hotový opravdu rychle. Nejlépe chutná druhý den, kdy se chutě dokonale…
Rychlý tukový závin připravíte snadno. Stačí k nastrouhanému tuku přidat mouku, vejce, sůl, vodu a ocet a vypracovat vláčné těsto. S jablečnou, švestkovou, makovou nebo…
Voňavé těsto plněné jablky a skořicí, pečené jako malé záviny, které se pohodlně podávají. Soukromé štrúdlíky chutnají stejně skvěle jako klasický závin, jen jsou v…
Do zlatova usmažené koblihy z nadýchaného těsta by měly mít světlý proužek kolem dokola. Naplněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem jsou oblíbenou klasikou. Jejich…
Voňavý domácí koláč, ve kterém se pojí jemné máslové těsto se sladkokyselými jablky. Klasika která provoní celý byt a potěší při rodinném setkání i klidném posezení u…
Jemné máslové těsto, bohatá maková náplň a pikantní povidla se spojují v dokonalý moučník - křehký na povrchu, vláčný uvnitř a krásně voňavý. Chutná skvěle ke kávě i…
Klasikou slovenské kuchyně jsou brynzové halušky. Jemné bramborové těsto perfektně doplní aromatický ovčí sýr brynza a dokřupava usmažená slanina s cibulkou. Vychutnejte…
Vepřovou plec se špenátem můžete ještě krapet vylepšit, když maso podlijete pivem. Vůně pečeného masa bude natolik lákavá, že přitáhne pozornost celé rodiny. Stačí…
Hovězí maso chce trpělivou a důkladnou přípravu. Na talíři bude spolu s výraznou a chutnou česnekovo-smetanovou omáčkou a dobře volenou přílohou výborným pokrmem pro…
Tato dršťkovka je skutečně bez masa a výhradně z hlívy, super zdravé houby, která posiluje imunitu, zvyšuje tvorbu červených krvinek a zpomaluje stárnutí. A to by byla…
Suroviny dáme do pečky v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto. Pak těsto vytáhneme, propracujeme a použijeme.
Sytou houbovou omáčku podle starého rodinného receptu doplňují plátky vařených brambor. Máslem zjemněná omáčka voní nejen použitými houbami a česnekem, ale i majoránkou,…