Rybí filety na smetanovém zelí
Recept ještě nebyl hodnocenSmetanové zelí: Na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme lisovaný česnek a zaprášíme moukou. Ze zelí důkladně! vymačkáme vodu, nakrájíme najemno a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smetanové zelí: Na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme lisovaný česnek a zaprášíme moukou. Ze zelí důkladně! vymačkáme vodu, nakrájíme najemno a…
Smetanové zelí: Na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme lisovaný česnek a zaprášíme moukou. Ze zelí důkladně! vymačkáme vodu, nakrájíme najemno a…
Máslo rozpustíme, přidáme olej a na nudličky pokrájenou kapustu. Smažíme do povadnutí za občasného promíchání. Poté přidáme česnek, muškátový květ, opepříme a osolíme a…
Připravíme klasicky kvásek, smícháme všechny suroviny a necháme vykynout těsto. Po vykynutí vyválíme těsto a malou skleničkou vykrajujeme kolečka, která plníme buď…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, česnek a restujeme dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme malou lžičku grilovacího koření, bazalku a oregano. Dále přidáme…
Nakrájenou cibuli si podusime na másle a smícháme s přidaným prejtem, pomerančovou štávou, pomerančovou nastrouhanou kůrou, brusinkami, piniovými jadérky,nasekanou…
Troubu předehřejeme na 180°C, vymažeme dortovou formu margarínem a vysypeme strouhankou. Celá vejce ušleháme s třtinovým cukrem, přidáme hladkou mouku, špetičku soli…
Do mísy od robota nalijte bílky, šťávu z půlky citronu a vše vyšlehejte do pěny. Postupně přisypávejte cukr a přidejte marmeládu. Marmeláda by měla být hladká a bez…
Prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky (medailonky), těstíčko si připravíme smícháním suchých surovin a pak dolejeme vodu. Konzistence by měla být taková napůl…
Zkrácený postup pro pokročilejší: Uděláme těsto, jak jsme zvyklí a pečeme 10-15 minut na 210°C. Upečené těsto vyklopíme a stáhneme z něj pečící papír. Vyšleháme máslo…
Den předem nebo aspoň večer vepřová líčka omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Poté je z obou stran potřeme horkým přepuštěným máslem a necháme v uzavřené…
Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku. Brambory očistíme a také oloupeme. Připravenou zeleninu nastrouháme nahrubo. Uzené maso můžeme nakrájet ostrým nožem na…
Suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto, které dáme do lednice alespoň na 30 minut odležet. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Pečící papír zmačkáme, aby se lépe…
Jako první jsem připravila těsto. V míse jsem smíchala všechny suroviny na těsto a promíchala nožem, aby se těsto zbytečně nezahřívalo. Na zadělání těsta ručně, pak…
V syrovátce rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.Hned, bez kynutí těsto rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 10-15 minut…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli spolu s anglickou slaninou, přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme mletou papriku a gulášové koření a za stálého…
Ze všech přísad zpracujeme těsto.Těsto vyválíme a naplníme náplní podle své chuti.Pečeme na 180°C asi 25 min.
Mezi masopustní klasiku bezesporu patří koblihy. Nadýchané sladké pečivo smažené v horké tukové lázni má svoje neodolatelné kouzlo. Můžete je naplnit pudinkem nebo…
Připravíme si 4 malé formičky na bábovky, nejlépe silikonové. Ty vytřeme máslem a vysypeme plátky mandlí. Troubu rozehřejte na 170°C.Do velké mísy prosejeme mouku a…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Pak na mírně pomoučeném vále těsto vyválíme, vykrájíme větší…
Náplň: na ořechu rozpuštěného másla osmažíme dosklovata na nudličky pokrájenou cibuli. Přidáme jemně nasekaný česnek a dle chuti drcený kmín a lístečky tymiánu. Vše…
Máslo utřete s cukrem, oddělte bílky od žloutků a žloutky zašlehejte do másla.Mandle rozmixujte najemno. Ve větší míse smíchejte s moukou, utřeným máslem a mlékem.Z…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Saláty záhon neopustí od jara do podzimu. Když se správně vybere odrůda, přežijí mráz i letní vedro
Nejlepší čokoládové dezerty na léto: Z luxusního fondantu i krémové zmrzliny roztajete
Karel IV. miloval paštiku a francouzské lahůdky. Octem a kořením se v jeho kuchyni nešetřilo