Zelí po moravsku
Recept ještě nebyl hodnocenZelí očistíme a nakrouháme. Pokrájenou cibulku a slaninu zpěníme na sádle, přidáme kmín, zelí a sůl a dusíme do měkka. Je - li třeba přidáme vodu. Zaprášíme moukou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí očistíme a nakrouháme. Pokrájenou cibulku a slaninu zpěníme na sádle, přidáme kmín, zelí a sůl a dusíme do měkka. Je - li třeba přidáme vodu. Zaprášíme moukou,…
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Křehká buchta z lineckého těsta plná šťavnaté náplně z jablíček, lehce voní po skořici a je perfektním podzimním moučníkem. Lahodná buchta bude v kombinaci se šálkem…
Maličké šátečky ze šlehačkového těsta jsou plněné jemnou tvarohovou náplní s brusinkami a po upečení obalené ve vanilkovém cukru. Budou skvělým pohoštěním pro přátele…
Křehký koláč, který je kombinací jemného těsta, aromatického máku a sladkých šťavnatých hrušek. Ideální pro víkendové pečení, běžný den, nebo malou oslavu. Nikdy nevyjde…
Dýňový kompot či polévku zná asi každý. Ale vyzkoušeli jste už koláč z dýně hokaido? Korpus z křehkého těsta je bohatě naplněný náplní z rozmixované uvařené dýně a…
Mezi oblíbené tradice při svatebních přípravách patří pečení koláčků. Pokud se rozhodnete pro poctivou domácí výrobu, určitě sáhněte po receptu s droždím, ale bez kynutí…
Není Vánoc bez doma upečené, kynuté vánočky. Vánočka provoní vaši kuchyni vanilkou, rumem, navíc je pečená ve formě, takže odpadne zaplétání. Krom rozinek, můžete přidat…
Není Vánoc bez doma upečené, kynuté vánočky. Vánočka provoní vaši kuchyni vanilkou, rumem, navíc je pečená ve formě, takže odpadne zaplétání. Krom rozinek, můžete přidat…
Neobvyklá kombinace nudlí a zelí v sobě skrývá dobrotu z dob dávno minulých. Vracející se recepty z dob našich babiček nás přesvědčují, že si můžeme pochutnat i na…
V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).Do lehce prochladlé máslové hmoty…
Musaka je pokrm pocházející z oblasti Balkánu a Blízkého východu, který zdomácněl i u nás. V tradiční podobě se připravuje s lilkem a další zeleninou. Zde je lilek…
Nový recept do knihovničky vánočního pečení se vždycky hodí, a proto vyzkoušejte i tento. Linecké těsto provoněné kávou, slepované Nutellou a zdobené sladkou polevou,…
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trocha strouhaného perníku. Výborně se…
Nejdříve zpracujeme těsto: přes jemné sítko prosejeme hladkou i polohrubou mouku a vařečkou lehce promícháme. Přidáme tuk, cukr, vodu a těsto rukou zpracujeme. Těsto…
Poctivá rajská omáčka je oblíbenou českou klasikou. Zkuste ji tentokrát zahustit strouhaným perníkem. Díky hřebíčku a skořici omáčka krásně voní. Podávat ji můžete…
Plněné kokosky patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Naučte se tuto dobrotu připravit doma dle našeho osvědčeného receptu. Křehká linecká kolečka můžete s voňavými…
Plněné kokosky patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Naučte se tuto dobrotu připravit doma dle našeho osvědčeného receptu. Křehká linecká kolečka můžete s voňavými…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí- nejdříve tekuté, potom sypké. Program : klasik velikost : velký kůrka : střední
Vejce ušleháme s cukrem, mouku promícháme s kypřícím práškem a kakaem a vmícháme do ušlehaných vajec. Těsto rozložíme na plech s pečícím papírem a upečeme v předem…
Ledvinky jsou plné živin a obsahují zdravé omega 3 mastné kyseliny. Pokud si dáte záležet s přípravou a očištěním, uvaříte z nich výborný pokrm. Ledvinky poduste spolu s…
Dršťková polévka je všeobecně ve velké oblibě. Mnohé však odrazuje náročná příprava a nelibá vůně při vaření hovězích drštěk. Proto vám nabízíme alternativu v podobě…
Chystáte se na oslavu a připravujete drobné pohoštění, které bude trochu pracnější, než obyčejná jednohubka? Pak určitě vyzkoušejte tyhle báječné košíčky z křehkého…