

Kávové vějířky s kofilovou nádivkou
Suroviny cca 40 kousků
- Těsto:
- 225 g hladké mouky
- 75 g práškového cukru
- 120 g hery
- 1 žloutek
- 2 KL instantní kávy - prášek
- Nádivka:
- 50 g piškotů
- 1 čokoláda Kofila
- 100 ml silné uvařené instantní kávy
- rum (nemusí být)
- Poleva:
- 50 g marcipánové polevy v prášku (Vitana)
- uvařená káva
- hoblinky Kofily
Postup přípravy receptu
Ze všech přísad uhněteme těsto, zabalíme do folie a dáme do lednice odpočinout, nejlépe do druhého dne. Druhý den povolené těsto vyválíme na plát cca 3-4 mm, vykrajujeme libovolné tvary, uložíme na suchý plech a upečeme při180 st. jen do mírného zrůžovění.
Mezi tím pomeleme piškoty, nakrouháme Kofilu, promícháme a zalijeme horkou kávou. Horká káva čokoládu hezky rozpustí, přidáme trošičku rumu a umícháme roztíratelnou nádivku. Kdo má rád sladší, může podle chuti přisladit.
Upečené a vychlazené tvary po dvou slepíme nádivkou. Odváženou polevu zalijeme zbylou vychlazenou kávou (2-3 PL) umícháme hladkou polevu, štětečkem cukroví potřeme a ozdobíme hoblinkami Kofily. Hotové cukroví necháme zaschnout a uložíme na chladné místo.
Poznámka od kuchařky
Z Kofily se hoblinky dělaly dost špatně, je dobré ji dát na chvíli do mrazáku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kávové vějířky s kofilovou nádivkou
-
kateřina: Moc se omlouvám, dělala jsem z 1,5 dávky a špatně jsem tuk napsala. Opraveno, mrzí mě to
-
kateřina: určite málo tuku na toľko múky. ak by sme cesto prirovnali ku klasickému lineckému, pomer 3:2:1, tak 210g múky, 140g tuku, 70g cukru. tu je o trošičku viac múky, ale o dosť menej tuku. takže v tom bola zrada
-
Dobrý den, recept se mi moc líbil, tak jsem zkusila, ale nešlo mi těsto, není tam chyba v tuku? Drolilo se, tak jsem přidala ještě trochu very a vyvalela pres folii a je to tvrdé
tak ne, co s tím