Uzené tofu plněné medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenTofu je univerzální potravina, kterou lze využít do mnoha pokrmů. Uzené tofu má oproti přírodnímu výraznější chuť, obvykle se udí na bukovém dřevě. Smažené tofu řízky s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tofu je univerzální potravina, kterou lze využít do mnoha pokrmů. Uzené tofu má oproti přírodnímu výraznější chuť, obvykle se udí na bukovém dřevě. Smažené tofu řízky s…
Krémově hebká polévka s vaječnými žloutky, smetanou a pažitkou je velmi jednoduchá na přípravu, ale díky silnému drůbežímu vývaru vás potěší intenzivní a bohatou chutí.…
Zkuste letos místo tradičního beránka upéct velikonočního zajíčka! Je nadýchaný, voňavý a díky lesklé polevě z vaječného likéru skvěle chutná i vypadá. Upečte si tuto…
Sezóna rebarbory je velice krátká a pokud i vy si chcete vychutnat tuto zeleninu nakyslé chuti, neváhejte a připravte z ní sladký moučník, krásně vonící po mandlích.…
Černý bez je u nás velmi rozšířený. Jeho voňavé květy se hodí nejen do nápojů a dezertů. Ochutnejte kosmatici, kterou dělávaly už naše babičky - květy bezu namočené do…
Úžasný koláč s vůní perníku a kyselkavou chutí rebarbory připravte podle našeho receptu. Křupavá krustička z třtinového cukru na povrchu už jen doladí moučník k…
Segedínský guláš je původem z Maďarska. Oblíbený guláš s kysaným zelím, zjemněný smetanou, můžete připravit i v pikantní variantě s habanero papričkami. Pikantní guláš…
Tradiční velikonoční bochánek se dříve lišil podle toho, pro koho se pekl. Pro čeledíny byl z obyčejného kynutého těsta, pro návštěvy se těsto obohatilo rozinkami a…
Slaný velikonoční koláč z křehkého těsta, plněný vejci, šunkou a sýrem, můžete připravit rodině jako sváteční večeři. Křehké těsto je snadné na přípravu, ale je potřeba…
Mazanec v souladu s principy dělené stravy představuje zdravější a lehčí alternativu tradičního velikonočního pečiva. Nemusíte se tedy vzdávat chuti a tradičních pokrmů.…
Bramboráky jídlo oblíbené napříč generacemi neodmítne nikdo. Jsou v každé rodině trochu jinak ochucené, trochu jinak tvarované, ale výsledkem musí být vždy zlatavá…
Voňavý, nadýchaný a krásně zlatavý. Kefírový mazanec s jemným nádechem citronové chuti z domácí pekárny je skvělým, velikonočním nebo vánočním pečivem, které si snadno…
Bylinkové tyčky jsou větší a silnější, nevypékáme je zcela do křupava. Upečené tyčky jsou nadýchané, lákavě voní použitými bylinkami a sýrem, a když je podáte s…
Medvědí česnek se za posledních pár let stal hitem. Pokud si i vy chcete užít jeho chuť a načerpat z této léčivé byliny trochu zdraví, zkuste místo pečiva tyto placky.…
V předvelikonočním čase se bude hodit jarní a postní pokrm. Medvědí česnek má nyní svou nejlepší dobu ke sklizni. Do jemné omáčky s bramborami k němu přidejte ještě…
Kulajda je velmi oblíbenou a tradiční polévkou naší kuchyně. Snoubí se v ní chutě aromatického kopru, jemné smetany, brambor a vajíček. V zimě zahřeje a v létě osvěží,…
Přijde k vám o Velikonocích návštěva? Jako sladké občerstvení k šálku dobré kávy můžete připravit skvělé minizákusky, skládající se ze špenátového mechového korpusu,…
Boží milosti se také kromě masopustu připravovaly i na Velikonoce, kdy byly považovány za obdobu hostií. Toto smažené cukroví je krásně křehké a příjemně sladké. V…
Pro nadcházející teplejší dny se jako moučník hodí litý citronový koláč, který má zajímavě svěží chuť. Příjemně vonící litý koláč zpestří tak posezení u kávy s vaší…
Pohostěte návštěvu zajímavě tvarovaným slaným copem. Na jeho upečení je třeba mít do trouby chlebíčkovou formu, ale když ho pak v ní nesete na stůl, vypadá opravdu…
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Netradiční kombinací pokrmu jsou těstoviny, smažené kuličky a omáčka. Z těstovin ideálně zvolíme špagety, které přelijeme lahodnou a pikantní omáčkou s pestem z…
Chřestová sezona je v plném proudu na jaře. Křupavé zelené výhonky stačí lehce podusit, aby si zachovaly svoji svěží jarní barvu. Přelité jemnou sýrovou omáčkou s…
Chřest je velmi oblíbenou surovinou, která má svoji sezónu v polovině jara. Zelenými výhonky naplníme spolu se slaninou a mozzarellou vykostěná kuřecí stehna. Závitky…