Smažené býčí koule
Recept ještě nebyl hodnocenRádi experimentujete? Podle tohoto receptu si můžete připravit jednu z nejopomíjenějších pochoutek - býčí žlázy. Jejich maso je libové, velmi jemné a třeba jim díky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rádi experimentujete? Podle tohoto receptu si můžete připravit jednu z nejopomíjenějších pochoutek - býčí žlázy. Jejich maso je libové, velmi jemné a třeba jim díky…
Drůbeží polévka příjemně zahřeje a posílí. Stačí orestovat mrkev na másle, zalít ji vývarem a na závěr přidat nudle nebo kapání, aby byla polévka dostatečně sytá.…
Při pečení tohoto moučníku se vám domovem rozvoní vůně křehkého máslového těsta, šťavnatých jablek, pudinku a vanilky. Jeho příprava není složitá, proto je ideálním…
Kynuté koláče nesmí chybět na svatbách, různých oslavách, nebo jen tak u odpolední kávy. Tuto tradiční sladkou pochoutku z české kuchyně všichni milují a každý si může…
Každá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
Z teplého mléka, cukru, droždí a 3PL mouky připravíme kvásek a necháme ho vykynout. V míse prohněteme zbytek mouky, změkklé máslo, sůl a vejce a nakonec vmícháme kvásek…
V misce do pěny ušleháme cukr se žloutky, přimícháme sníh a pak prosátou mouku.Těsto urovnáme na menší plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na…
Dorty mohou být různých tvarů a příchutí, ale zpravidla se každý drží osvědčené klasiky. Kulatý dort, který má ve svém základu piškot s trochou kakaa uvnitř skrývá…
Plněné tortilly získávají čím dál více na oblíbenosti a není se čemu divit. Pokud koupíte hotové placky, stačí je naplnit a během chvilky máte hotovo. Zkuste si…
Krásný kynutý koláč s bohatou tvarohovou náplní a jablíčky posypaný mandlemi potěší nejen vaše chuťové pohárky. I na oko vypadá nádherně. Skvěle se hodí na nedělní…
Dokřupava osmažené řízky má rád snad každý a hodí se téměř pro jakoukoliv příležitost. Zkuste připravit oblíbenou klasiku na jiný způsob, vyměňte klasický trojobal za…
Při správném načasování můžete mít těstoviny penne, krátké trubičky s vroubky, podávané s mletým masem a žampiony ve smetanové omáčce, do půl hodiny hotové. Na talíři je…
Ragú je pokrm, který vznikl ve Francii a v naší verzi chutná báječně. Orestované kousky kuřecího masa, dušené s cibulí a paprikou, dochucené houbami i jarní cibulkou a…
Brownies jsou oblíbené dezerty hlavně u dětí. Čokoládová chuť nejlépe doplněná kopečkem šlehačky nebo sezónním ovocem je neskutečně lákavým pohoštěním. Přidaná cuketa se…
Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…
Všechny ingredience smíchat a nakonec přidat mouku.Dát péct do většího pekáčku.Možno rozříznout a dát krém a navrch šlehačku.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a osolíme.Orestujeme a necháme pustit trochu šťávu.Poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a…
Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu. Druhý den kýtu zprudka opečeme…
Na sádle zpěnit cibulku dorůžova, přidat maso na kostičky, osmahout, osolit.Po vydušení štávy dát obě papriky mleté, trochu pepře, protlak, kmín, masox, chvilku podusit,…
Všetko spracujeme, najprv to ide ťažko, ale od rúk margarín zmäkne, mlieko pridávame opatrne, čokoládu až ku koncu. Cesto je lepkavé.Mokrými rukami formujeme guličky,…
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme žloutky, Heru (já ji ztuhlou strouhám nahrubo) a trošku vody, aby nám vzniklo vláčné těsto.Necháme chvíli odpočinout…
Maso nakrájíme na nudličky, dobře osolíme a opepříme. Orestujeme na oleji a ke konci přidáme uzený bok nakrájený na nudličky. Osmahneme a přidáme zálivku. Smícháme…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku a sůl. Množství (přibližně): 1 kg brambor, 1 lžička soli, 400 - 500 g mouky, vše záleží na kvalitě…
Celer rozdělíme na řapíky a sloupneme vrchní vlákna. Celer musí být čerstvý a pevný. Tvrdé konce odřežeme a necháme do polévky. Ostatní nakrájíme na špalíky cca 7 cm…