Domácí chléb bez hnětení
Recept ještě nebyl hodnocenChcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 442 kJ / 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,00 g |
| Tuky | 1,40 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 1,10 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova…
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova…
Není nad vůni čerstvě upečeného chleba. Možná vás překvapí, že jeho příprava není až tak složitá. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu i vy a objevte kouzlo…
Kváskové pečivo odjakživa patřilo mezi luxusní záležitost, která vyžaduje znalosti a zkušenosti. Je to taková malá alchymie, aby pečivo bylo dokonalé. Základem je však…
Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…
Příjemně sladký dort s jablky je krásně vláčný zásluhou mrkve, která se ukrývá v těstu společně s rozinkami. Posypaný mletými oříšky a potřený medem se bude v ústech jen…
Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna…
Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18…
Z ingrediencí připravíme rozkvas a necháme při pokojové teplotě přes noc.Do mísy dáme ingredience na těsto přidáme rozkvas a promícháme.Může se stát že bude těsto řidší,…
První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
Večer připravíme rozkvas smícháním surovin v misce, kterou následně přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin pracovat.Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a…
Milujete pečení medových perníčků? Ta vůně je naprosto úžasná a vždy navodí vzpomínky na dětství a Vánoce. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkoučké, pokud je…
Psyllium má jistě nesporně výhod pro naše trávení. S vodou vytvoří gelovitou konzistenci, kterou tak přidáme do těsta na pečivo. Ať už rohlíky, bagetky či chleba, s…
Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…
Poctivý knedlík z žitného kvásku poslouží jako příloha ke spoustě oblíbených českých jídel, ať už k omáčkám nebo k dušenému zelí s masem. Hutný tmavý knedlík z celozrnné…
Křupavé marokánky mají své tradiční místo mezi svátečním cukrovím. Uvnitř pečených placiček můžeme najít spojení oříšků, různého ovoce a třeba i ovesných vloček. K…
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit…
Jednoduchý hrnkový recept na domácí chléb, pokud nemáte na pomoc domácí pekárnu nebo vám připadá složitá příprava vícedenního kvásku. Semínka na posypání si může zvolit…
Vše v uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program "kyprý", nebo "podmáslí"
Z trochy mléka, droždí a cukru vypracujeme kvásek a necháme ho vykynout.Po vykynutí ho přidáme k ostatním ingrediencím. Vymícháme těsto (ideálně v pekárně) a necháme v…
Oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh.Žloutky rozmícháme s medem, skořicí, přidáme mléko, olej a kypřící prášek.Přidáme mrkev…
Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…