Žitný kvásek
Recept ještě nebyl hodnocenKváskové pečivo odjakživa patřilo mezi luxusní záležitost, která vyžaduje znalosti a zkušenosti. Je to taková malá alchymie, aby pečivo bylo dokonalé. Základem je však…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 442 kJ / 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,00 g |
| Tuky | 1,40 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 1,10 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Kváskové pečivo odjakživa patřilo mezi luxusní záležitost, která vyžaduje znalosti a zkušenosti. Je to taková malá alchymie, aby pečivo bylo dokonalé. Základem je však…
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova…
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova…
Příjemně sladký dort s jablky je krásně vláčný zásluhou mrkve, která se ukrývá v těstu společně s rozinkami. Posypaný mletými oříšky a potřený medem se bude v ústech jen…
Není nad vůni čerstvě upečeného chleba. Možná vás překvapí, že jeho příprava není až tak složitá. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu i vy a objevte kouzlo…
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit…
Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna…
Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…
Oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh.Žloutky rozmícháme s medem, skořicí, přidáme mléko, olej a kypřící prášek.Přidáme mrkev…
Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…
Jednoduchý hrnkový recept na domácí chléb, pokud nemáte na pomoc domácí pekárnu nebo vám připadá složitá příprava vícedenního kvásku. Semínka na posypání si může zvolit…
Vše kromě cibule do pekárny. Program \"Základní\". Po zaznění signálu přidáme do zlatova osmaženou vychlazenou cibulku.
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé (mouku ne úplně všechnu) a použijeme program Těsto. Při mísení pak zbytek mouky postupně dosypeme.Vykynuté těsto na vále…
Večer před pečením připravíme rozkvas. Vezmeme kvásek, dáme do mísy, přidáme 150 g žitné mouky a přidáme stejne množství vody. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v…
Podrobný popis postupu pečení chleba jednak s kváskem a jednak s droždím. Pečení těsta se zdá složité i když není. Ale vůně, která se pak line celým bytem se vám odmění…
Dokřupava upečený a krásně voňavý chléb z těsta na pizzu, potřený česnekem s chilli, se hodí jako příloha, nebo předkrm. Chléb z kynutého těsta můžeme také nazdobit…
Vláčné makové muffiny jsou moučníkem, na kterém si můžete bez velkých výčitek smlsnout. Základ z ovesných vloček a žitné mouky vás osloví zemitou chutí a ve spojení s…
Večer připravíme rozkvas smícháním surovin v misce, kterou následně přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin pracovat.Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a…
Postupně zpracujte vejce, mléko i mouku na polotekuté, typické palačinkové těsto. Smažte na rozpálené pánvi palačinky (v té mojí s kvalitním nepřilnavým povrchem to jde…
Kvásek Lievito Madre je původní italský, pšeničný kvas, který se hodí na hutná sladká nebo chlebová těsta. Velice dobře se s ním pracuje a pečivo s ním má zvláštní…
První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
Nejprve si dáme rozkvasit mouku. Do připravené směsi mouk uděláme důlek, do něj vlijeme vlažné mléko a vysypeme sušené droždí. Promícháme, přikryjeme fólií a dáme do…
V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na…