Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Makovec bez mléka a vajec

Makovec bez mléka a vajec

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Dobře promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme zbytek, promícháme-těsto by nemělo být úplně tekuté, takový tužší med :-). Dáme do formy nebo do mešího pekáčku a…

kaja.f

10 min

Žitná buchta plná chutí

Žitná buchta plná chutí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme ostatní ingredience. Vznikne nám hutnější těsto. Menší hluboký plech vymažeme olejem a vysypeme mletými ořechy.…

Špenátové palačinky Videorecept

Špenátové palačinky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Listy čerstvého špenátu rozmixujte společně se 2 vejci.Rozmixovanou směs přelejte do větší mísy a přidejte mléko, sůl a obě mouky. Metličkou vyšlehejte klasické…

Žitná pizza

Žitná pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Italská pizza je oblíbená po celém světě. V tomto receptu pro přípravu použijeme žitnou mouku a droždí nahradíme práškem do pečiva. Příprava tak bude rychlejší, protože…

chypre97

50 min

Žitno-špaldové bochánky

Žitno-špaldové bochánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Připravíme kvásek.Do mísy nasypeme suché suroviny, poté do důlku přidáme vzešlý kvásek a mokré ingredience.Vypracujeme těsto, nesmí se lepit na stěny a necháme přikryté…

HUSTENKA

90 min

Zdravý jablečný závin

Zdravý jablečný závin

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

V míse smícháme mouku, 2 vejce, olej, vodu a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme cca půl hodinky odpočinout. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablíčka…

Čočkové karbanátky I.

Čočkové karbanátky I.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…

Navrmi

70 min

Knedlíky ze žitného kvásku

Knedlíky ze žitného kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Poctivý knedlík z žitného kvásku poslouží jako příloha ke spoustě oblíbených českých jídel, ať už k omáčkám nebo k dušenému zelí s masem. Hutný tmavý knedlík z celozrnné…

janatka

725 min

Domácí pizza z žitného kvásku

Domácí pizza z žitného kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kvásek odebraný 5-7gr a 50gr vody + 50gr žitné mouky pořádně promícháme a necháme zhruba 10-12h kvasit v pokojové teplotě. Pak všechny ostatní suroviny smícháme v robotu…

Ždímaný cibulový chléb

Ždímaný cibulový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Cibuľu pokrájame na céčka, a pomaly osmažíme skoro do hneda na oleji. Necháme vychladnúť.Žitnú múku rozmiešame v 150 ml vlažnej vody (odoberieme z odmeraného množstva) s…

Celožitný kváskový chléb

Celožitný kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Smícháme suroviny na kvásek/rozkvas a necháme přibližně 9-12 hodin prokvasit přikryté fólií při pokojové teplotě. Večer uděláme, ráno pečeme. Nebo ráno uděláme a pečeme…

Perník na strouhání našich babiček

Perník na strouhání našich babiček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…

fb.lib

60 min

Domácí chleba bez hnětení

Domácí chleba bez hnětení

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Směs promícháme na sucho a postupně přidáváme pomalu a podle hmotnosti 2½ až 3 hrnečky teplé vody, Vše smíchat dohromady, těsto bude dost lepkavé, nedělat moc řídké…

vltava

720 min

Chléb z kvásku

Chléb z kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Nejprve smícháme připravený kvásek s vodou a moukou a těsto necháme pracovat 12 - 16 hodin zakryté utěrkou nebo potravinářskou fólií při pokojové teplotě. Po této době…

Domácí chléb v římském hrnci

Domácí chléb v římském hrnci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Připravím kvásek přidám všechny suroviny promíchám (propracovat) a nechám vykynout asi 3h, vložím do připraveného římského hrnce kde mám vložený pečící papír pro snadné…

1 2 3 4 7