Makovec bez mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenDobře promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme zbytek, promícháme-těsto by nemělo být úplně tekuté, takový tužší med :-). Dáme do formy nebo do mešího pekáčku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dobře promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme zbytek, promícháme-těsto by nemělo být úplně tekuté, takový tužší med :-). Dáme do formy nebo do mešího pekáčku a…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme ostatní ingredience. Vznikne nám hutnější těsto. Menší hluboký plech vymažeme olejem a vysypeme mletými ořechy.…
Kvásek, mouku a vlažnou vodu smícháme, přikryjeme folií a dáme na 10 - 12 hodin na teplé místo. Chia, slunečnicová semínka a vločky zalijeme horkou vodou, zakryjeme…
Listy čerstvého špenátu rozmixujte společně se 2 vejci.Rozmixovanou směs přelejte do větší mísy a přidejte mléko, sůl a obě mouky. Metličkou vyšlehejte klasické…
Italská pizza je oblíbená po celém světě. V tomto receptu pro přípravu použijeme žitnou mouku a droždí nahradíme práškem do pečiva. Příprava tak bude rychlejší, protože…
Připravíme kvásek.Do mísy nasypeme suché suroviny, poté do důlku přidáme vzešlý kvásek a mokré ingredience.Vypracujeme těsto, nesmí se lepit na stěny a necháme přikryté…
Do domácí pekárny nalijeme 100 ml teplé vody, nasypeme sáček droždí a přidáme lžičku cukru. Zamícháme a na 20 minut zavřeme bez jakéhokoliv programu.Na těsto připravíme…
V míse smícháme mouku, 2 vejce, olej, vodu a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme cca půl hodinky odpočinout. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablíčka…
Mouku vsypeme do mísy, na jednu stranu přidáme sůl, na druhou droždí. Přidáme melasu a 2/3 vody a prsty začneme vypracovávat těsto. Je-li potřeba, přilijeme zbytek vody,…
Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…
Poctivý knedlík z žitného kvásku poslouží jako příloha ke spoustě oblíbených českých jídel, ať už k omáčkám nebo k dušenému zelí s masem. Hutný tmavý knedlík z celozrnné…
Do kastrůlku vložíme máslo, přilijeme mléko a lehce zahřejeme, máslo necháme rozpustit. Do misky nasypeme mouku, semínka, sůl a uprostřed uděláme důlek. Do důlku…
Smícháme vodu a mouku, vmícháme houbičku. Zakryjeme proti osýchání a necháme v teple místnosti kvasit.Po 10-12 hodinách opatrně promícháme, znovu zakryjeme a necháme…
Kvásek odebraný 5-7gr a 50gr vody + 50gr žitné mouky pořádně promícháme a necháme zhruba 10-12h kvasit v pokojové teplotě. Pak všechny ostatní suroviny smícháme v robotu…
V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na…
Suroviny vložíme do pekárny v daném pořadí a pečeme na 1.základní program,velikost 2 (1000g),kůrka střední(2).
Cibuľu pokrájame na céčka, a pomaly osmažíme skoro do hneda na oleji. Necháme vychladnúť.Žitnú múku rozmiešame v 150 ml vlažnej vody (odoberieme z odmeraného množstva) s…
Smícháme suroviny na kvásek/rozkvas a necháme přibližně 9-12 hodin prokvasit přikryté fólií při pokojové teplotě. Večer uděláme, ráno pečeme. Nebo ráno uděláme a pečeme…
Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…
Směs promícháme na sucho a postupně přidáváme pomalu a podle hmotnosti 2½ až 3 hrnečky teplé vody, Vše smíchat dohromady, těsto bude dost lepkavé, nedělat moc řídké…
Co je lepšího než čerstvě upečený domácí chleba a křupavou kůrkou? Domácí pekárna za vás těsto uhněte i upeče a za 3 hodinky máte bochník na stole. Variant je nespočet.…
Nejprve smícháme připravený kvásek s vodou a moukou a těsto necháme pracovat 12 - 16 hodin zakryté utěrkou nebo potravinářskou fólií při pokojové teplotě. Po této době…
Do mísy připravíme veškeré suché ingredience a řádně promícháme. Pak odměříme kvásek (když bude trochu více, nevadí), nakonec přilejeme vodu. Krátce promícháme, aby…
Připravím kvásek přidám všechny suroviny promíchám (propracovat) a nechám vykynout asi 3h, vložím do připraveného římského hrnce kde mám vložený pečící papír pro snadné…