Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenDušený přírodní kuřecí plátek nemusí být jen nudné dietní maso. Připravte si k němu pikantní kořeněnou omáčku s kořenovou zeleninou a špetkou kari, která jídlo skvěle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dušený přírodní kuřecí plátek nemusí být jen nudné dietní maso. Připravte si k němu pikantní kořeněnou omáčku s kořenovou zeleninou a špetkou kari, která jídlo skvěle…
Zavařený jablečný kompot je klasickou pochoutkou, která v sobě uchovává sladkou chuť a vůni čerstvých jablek po celý rok. Tento tradiční kompot je připravován z…
Frankfurtská polévka podle paní Rettigové je jiná, než ji známe dnes, neobsahuje totiž červenou papriku ani brambory. Její recept je téměř dvě století starý, ale přesto…
Selská bramboračka s houbami přijde vhod nejen v období sychravého podzimu. Příjemně zahřeje a zasytí a pomůže v boji s nachlazením či nemocí. Do bramboračky můžete…
Vepřový sulc je pochoutka typická zejména pro naši kuchyni. Kousky kůží nebo i masa povaříme s kořením a zeleninou. Do formy pak nalijeme již rozmixované kůže s kousky…
Snadná a rychlá zeleninová polévka dává vyniknout jednoduchým chutím. Na másle orestovanou zeleninu doplňuje silný masový vývar a koření ze sušené zeleniny. Finální…
Nejdříve si zvlášť uvaříme filé z tresky nebo ze štikozubce. Cibuli a kořenovou zeleninu nadrobno nasekáme ( nej v robotu) a v menší nádobě pak opražíme na másle do…
Panenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme. Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme…
Tresku nejprve krátce opečeme a poté dusíme pod pokličkou s mrkví, paprikou, rajčaty, česnekem a máslem. Výsledkem je šťavnaté jídlo plné chuti, ideální pro lehký oběd…
Zeli nakrajime na male kosticky, mrkev na slabe nudlicky, rapik oloupat nakrajet na spalicky, cibuli najemno. V misce vyslehame majolku s octem, citronem, soli a peprem,…
Vietnamské jarní závitky připravíme ze zeleniny a hub, které nakrájíme na tenké nudličky, a zabalíme je spolu s nudlemi do rýžového papíru. Dokřupava osmažené závitky si…
Chutné vepřové plátky připravíte jen s pár surovinami navíc. Omáčku můžete zahustit dle svých zvyklostí, na jemnou šťávičku ale bude stačit i mouka z obaleného masa.…
Salát z křupavého zelí a mrkve se zálivkou je perfektní doplněk ke smaženým a tučným jídlům, jelikož jim dodá porci svěžesti a příjemně je vyváží. Vychutnáte si ho ke…
Jednoduché dietní rizoto z kuřecího masa je lehké, syté a šetrné k trávení. Připravuje se bez smažení, pouze pečením nasucho a dušením, takže je ideální jako zdravý oběd…
Dáme si vařit rýži. Na rozpáleném oleji osmahneme zeleninu a přidáme sojovou omáčku. Zalijeme vlažnou vodu a necháme dusit. Až nám zelenina změkne přidáme sůl, pepř a…
Slepici dáme vařit (cca 2 hodiny), aby byla měkká. Kdo má papiňák doba se zkrátí (já se ho bojím).Očistíme mrkev, petržel a dáme vařit, pak nakrájíme na kostičky, dáme…
Kosti a kroupy uvaříme v mírně slané vodě, hotové vyvařené kosti vyndáme, nastrouháme si mrkev a kedlubnu, bramboru nakrájíme na kostičky a přidáme do vývaru, dáme…
Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený, očištěný celér a brambory. Krátce orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř…
Do dvou litrů studené vody dáme krk,omytou cibuli i se slupkou,očistěnou mrkev ,petržel a celer v celku,4 celé stroužky česneku,sůl,libeček,všechno koření a dáme vařit…
Rozebereme opraný květák na malé růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev a petržel nakrájíme na malé a tenké plátky, oloupeme cibulku a nakrájíme…
Nejprve namočíme černé houby do hrnku teplé vody, necháme nabobtnat a změknout. Očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky a…
Čočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Připravíme králičí maso. Králíka naporcujeme, odřízneme stehna a přední běhy, zbývající části naporcujeme podle potřeby.Kořenovou zeleninu omyjeme a očistíme, nakrájíme…
Nejprve z medu, sójové omáčky, worcesteru, mleté papriky, citronové šťávy uděláme marinádu-vše smícháme a dáme na moment povařit.Maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do…