Tříbarevný těstovinový salát
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.Mezitím si můžeme očistit zeleninu, nakrájíme ji na kostičky, stejně tak i šunku. Ve větší hlubší misce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.Mezitím si můžeme očistit zeleninu, nakrájíme ji na kostičky, stejně tak i šunku. Ve větší hlubší misce…
Do vývaru dáme vařit na kousky nakrájené maso, zeleninu v celku bez brokolice, koření a bylinky (já kromě bobkového listu ho dala do „vajíčka na čaj“) a 2 cherry…
Priprava na Kube : Do misy nasypeme krupici, sul a vodu a promichame a nechame odpocinout 15minut, at to nabobtna. Ma to mit prijemnou konzistenci jako plastelina. …
Nejprve si alespoň na hodinu namočíme houby. Pak je dáme vařit asi na 20 minut, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme – tu pozor, nepřehnat, radši pak dosolit hotové. V…
Rozklepneme jedno vejce do misky. Rozmícháme, nesolíme.Do rozmíchaného vajíčka přidáme plnotučnou hořčici. Opět dobře rozmícháme.Přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto…
Zeleninu nakrájíme na kousky, krom cherry rajčat, ta necháme vcelku. Bylinky nasekáme na jemno. Přidáme do zeleniny. Osolíme, opepříme a přidáme olej, promícháme.Paličky…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme je 1,5 litrem vody (nebo zeleninového vývaru), osolíme, přidáme bylinky, muškátový oříšek a prolisovaný česnek.…
Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, celerovou a petrželovou nať pokrájíme a smícháme s ostatními ingrediencemi. V této směsi necháme 24 hodiny marinovat naporcovaného…
Do vymasteného pekáča rozložíme kyslú kapustu, uložíme na malé kocôčky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme.Posypeme na kocky narezaným údeným mäsom.Zakryté pečieme v…
Základní vývar je stejný – do studené vody vložíme králičí směs masa, veškeré koření (nejlépe vložené do uzavřeného sítka jako na čaj nebo do nějakého pytlíčku ) a…
Rozmačkáme kapary a česnek, přidáme posekané bylinky, špetku soli, čerstvě mletý pepř a olej. Promícháme a do této marinády vmícháme okapané mozzarellové kuličky.…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci, na rozehřátém oleji, restujeme nejprve mrkev a kapustičky, přidáme pórek, celer a ještě chvilku mícháme. Zalijeme…
Uvaříme klasický vývar – maso do studené vody s kořením a bylinkami. Já mírně perlila v tlakovém hrnci cca 2 hodiny.Maso vyndáme. Jak vydržíme, co nejteplejší, ho…
V hrnci si na másle osmažíme nakrájenou cibuli, na ní vysypeme veškerou zeleninu ze sáčku, necháme jí chvilku osmahnout, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme libeček,…
Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť. Medzitým si nachystáme nočky - halušky: Vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu…
Dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, podle potřeby oloupeme (mladou loupat nemusíme, starou raději ano) a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka,…
Cícer umyjeme, namočíme na 12 hodín. Varíme v čerstvej vode, ku koncu pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky.Na oleji osmažíme múku, vypneme, pridáme mletú papriku…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru.Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky.Přidáme bílé části cibulek, prolisované…
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do…
Na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví.Po osmažení přidáme rozvonět jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek, drcený kmín a houby, které v…
Mleté mäso dáme do vody, vidličkou rozšľaháme a uvedieme do varu aj s pokrájanou cibuľou.Asi po 15 min. pridáme očistenú a nastrúhanú koreňovú zeleninu (slzičkové…
Netradiční kombinací chutí jsou tyto jemné vepřové kotlety, které doplníme pomerančem. Plátky masa na grilu potíráme sladkou směsí z medu, pomerančové šťávy a dužiny.…
Vařené koleno s křenem a čerstvým pečivem je ověřená klasika, která se neomrzí. Maso je krásně měkké a šťavnaté a s pálivým jablečným křenem chutná skvěle. Navíc získáme…
Jednou z nejoblíbenějších masových dobrot je bez debat jitrnice. Nevíte jakou k ní připravit přílohu? Vyzkoušejte tyto skvělé smažené bramborové placičky a chutný zelný…