Krhanické křupky "Chlapáci"
Recept ještě nebyl hodnocenNálev zahřejeme k varu a necháme hodinu louhovat… Do sklenic si zatím k okurkám přidáme (buď na dno, nebo průběžně do sklenice): 1 vinný list, kopr, 3-5 koleček mrkve,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nálev zahřejeme k varu a necháme hodinu louhovat… Do sklenic si zatím k okurkám přidáme (buď na dno, nebo průběžně do sklenice): 1 vinný list, kopr, 3-5 koleček mrkve,…
Suroviny nakrajíme na kostičky či na přjatelné tvary pro napichování na okrasná bodátka, párátka nebo špejle. Napichujeme dle chuti střídavě okurku, šunku, papriku a…
Plátky krkovice naložíme do směsi z oleje, česneku, papriky, soli, pepře a necháme v lednici přes noc.Druhý den grilujeme za občasného potření marinádou z obou stran do…
Uhorky nakrájame na drobné kocôčky.Uhorky spolu s ostatnými surovinami dáme do misky a premiešame.Podávame s pečivom alebo chlebom.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme smetanu, nakrájená sušená rajčata naložená v olivovém oleji, osmaženou…
Na obě pánve nalijeme olej. Hlubší pánev zapneme a přidáme cibuli, abychom ji osmažili. Papriku nakrájíme na proužky a přidáme k cibuli. Když jsou papriky na skus,…
Připravíme těsto na bramboráky. Očistíme brambory, omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubší straně struhadla. Do mísy přidáme vejce a 2 lžíce hladké mouky. Osolíme,…
Oloupanou okurku, avokádo a cuketu vložíme do mixéru a rozmixujeme.Přidáme 250 ml vody.Dochutíme jednou kávovou lžičkou červené papriky, stroužkem česneku, citrónovou…
Nejprve uděláme vajíčkovou pomazánku. Uvaříme vejce natvrdo, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme najemno. Potom utřeme máslo s hořčicí a taveným sýrem (až se spojí),…
Cibuli na jemno nakrájet a osmažit. K mletému masu přidat 2vejce,strouhanku ,utřený česnek se solí,majoránku,pepř a osmaženou cibulku.Vše důkladně promíchat jako na…
Nejprve oddělte žloutek od bílku a dejte do hrníčku. Vezměte přiměřenou misku, raději hlubší, aby to nelétalo. Ruční šlehač, do kterého vložte jednu šlehací metlu.…
Do hrnce si dáme asi půl litru vody se solí a troškou oleje. Až se voda dá do varu, přidáte 325 g těstovin. Mezitím si kuřecí maso nakrájíte na malé kousky, přidáte…
Suroviny na nálev uvaříme. Na dno každé sklenice dáme: 4 ks pepře, 2 ks nového koření, 2 ks hřebíčku, 1/2 káv. lžičky hoř. semínka, pár koleček mrkve, cibule a kousek…
Okurku nastrouháme na kráječi nebo nakrájíme ručně na plátky ne úplně tenké . Plátky dáme do sklenice a zalijeme nálevem smíchaným ze všech ostatních ingrediencí.…
Okurku nastrouháme na kráječi nebo nakrájíme ručně na plátky ne úplně tenké . Plátky dáme do sklenice a zalijeme nálevem smíchaným ze všech ostatních ingrediencí.…
Zeleninu nakrájíme na kousky. Sýry nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na kousky. Je to lepší než plátky, sýr se dostane všude.Na zálivku svaříme vodu s octem a…
1) Salám nastrouháme nahrubo. Na plátky veky dáme domácí bramborový nebo vajíčkový salát. Na každý plátek navrstvíme nastrouhaný salám, přidáme měsíček vajíčka, kousek…
Vše nakrájíme na nudličky, případně malé okurky a malé cukety na kolečka.Připravíme nálev. Vše dáme do jednoho hrnce, zahřejeme a důkladně rozmícháme. Maximálně…
Z masa uděláme plát, který přes fólii naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.Na másle orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme vejce, nakrájenou…
Na pánev dáme nakrájenou slaninu, rozškvaříme, přidáme máslo, cibuli, nasekaný česnek a orestujeme.Celer a cuketu nastrouháme nahrubo a přidáme do pánve, osolíme,…
Bramborové gnocchi jsou jednoduché na přípravu a navíc se s nimi dá skvěle experimentovat, protože se hodí k zelenině, masu a dají se jíst dokonce i na sladko.…
Oblíbená konzevace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několka dnech si již můžeme…
Variací na hamburgery je spousta. V tomto receptu vám přinášíme krůtí hamburger s jarní cibulkou a olivami. Mezi bulky pak spolu s opečeným masem patří okurková…
Těstovinový salát je vhodnou alternativou studeného oběda či večeře. Dobře zasytí, jeho příprava je nenáročná a rychlá. Velkým plusem jsou suroviny, které nemusíte…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16