Rajčatový salátek s Yofresh
Recept ještě nebyl hodnocenRajčata omyjeme a nakrájíme na osminky, které překrojíme napůl a zakapneme olejem pro lepší stravitelnost. Goudu, okurky a vajíčka nakrájíme na malé kousky, šunku na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky, které překrojíme napůl a zakapneme olejem pro lepší stravitelnost. Goudu, okurky a vajíčka nakrájíme na malé kousky, šunku na…
Uvařené těstoviny promícháme s nakrájenou zeleninou a nakrájenými ostatními ingrediencemi, přidáme bílý jogurt a majonézu a ochutíme solí a pepřem, necháme vychladit a…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Okurku zbavíme slupky, pokrájíme ji na kostičky a vložíme do mísy. Dále přidáme pokrájená rajčata, hrášek, čerstvý sýr,…
Kuřecí prsní řízek rozkrojíme 4 malé řízečky, lehce naklepeme jen klouby ruky, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem z obou stran. V hluboké pánvičce dáme rozehřát…
Rajčátka, papriku, okurku a vejce nakrájíme na kostičky smícháme se salátovými listy (použila jsem cca 1/3 baby mix balení), jemně osolíme, opepříme a necháme tak půl…
Tofu rozkrájíme na drobno a společně s ostatními ingrediencemi umixujeme dohladka.Zeleninu umyjeme a nakrájíme na kousky. Uvaříme si vajíčka a nakrájíme. Přidáme trochu…
Okurku oloupeme na zebru a nakrájíme na plátky. Nakrájenou okurku posypeme solí, promícháme a necháme 30 minut stát. Pak okurky mírným tlakem zbavíme tekutiny a tu…
Rýži uvaříme stejně jako českou, jen nesolíme a ani jinak nedochucujeme. Horkou uvařenou rýži promícháme s rýžovým sushi octem, tak, aby byla rýže pouze velice jemně…
Vejce vyklepneme do misky, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný sýr a vidličkou prošleháme. Kapii nakrájíme na malé kostičky, petrželku natrháme na malé kousky.Do…
Do mísy vysypeme kukuřici, zelí natrhané na kousky, pórek nakrájený na kolečka a okurku na půlkolečka, sýr nastrouhaný na hrubém struhadle, jablko na kostičky, šunku…
Doře umyté králičí pupky potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem, naplníme a zabalíme.Na rozpáleném tuku, já použil sádlo, orestujeme nahrubo…
Do hrnce si dáme vlažnou vodu, 1 lžíci soli a vajíčko. Pak dáme vařit na sporák tak na 10-15 min. Když se po 10-15 min. vajíčko začne vařit, odendáme ze sporáku a…
Těstoviny spaříme, necháme asi 3 minuty, pak dáme koření z pytlíčků i olejíček.Rajčata a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme slitou kukuřici, přidáme těstoviny,…
Kuřecí maso si nakrájíme na menší kousky, okořeníme je (já dávám sůl, kari a pepř) a osmažíme na oleji. Mezitím si nakrájíme zeleninu a když je maso hotové, přidáme ji k…
Do hrnce si dáme asi půl litru vody se solí a troškou oleje. Až se voda dá do varu, přidáte 325 g těstovin. Mezitím si kuřecí maso nakrájíte na malé kousky, přidáte…
Uhorky umyjeme, prekrájame pozdĺžne, potom priečne (z jednej máme 8 menších kúskov, úplne malé len po dĺžke).Dáme do misy, pridáme ostatné suroviny, premiešame,…
Skoro klasika, ale salát je rychle hotový - 4 malé, oloupané, ve slupce uvařené brambory (nebo trochu zbylých brambor z předešlého dne) protlačíme kolečkem na kostičky a…
Do menšího hrnku si dáme vařit vodu spolu s octem, když vaří, lžící v ní uděláme „vír“ a opatrně do ní vlijeme vejce (vždy si je raději opatrně vyklepnu do hrnečku).…
Zapneme troubu na 200 °C a plech vyložíme papírem na pečení.Z plátu listového těsta vykrájíme kolečka o Ø 5,5 cm a z poloviny vykrájíme ještě středy Ø 3,5 cm. Z jednoho…
Ať už chystáte občerstvení na oslavu nebo jen přemýšlíte, co lehkého a dobrého k večeři, máme tu pro vás tip na plněná rajčata. Pomazánku ze šunky a másla tak naplníte…
Listy římského salátu omyjeme, důkladně osušíme a odřízneme nejspodnější část, kde je středová žilka příliš tuhá.Spodní okraj potřeme dvěma lžičkami hummusu, na něj…
Pokud máme na zahrádce přebytky zeleniny, kterou nestačíme konzumovat, je dobré si něco zakonzervovat na zimu. Takto zavařenou zeleninu pak můžeme používat jako přílohu…
Lehký těstovinový salát se zeleninou a orestovaným kuřecím masem poslouží jako skvělá chutná večeře či oběd, který zvládnout připravit i ti, co s vařením teprve začínají…