Krevetové tapas s pažitkovým pestem

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 15 minut 2 porce Předkrmy 0 názorů

Suroviny

6 čerstvých, oloupaných a očištěných krevet
malá šalotka (15g)
1 polévková lžíce limetové šťávy
Pesto:
1 polévková lžíce nasekané pažitky
5 g piniových semínek
menší stroužek česneku nebo ½ stroužku
nastrouhaná kůra z ½ limety
olivový olej extra virgin
sůl a čerstvě mletý pepř
Chléb a čerstvá okurka k podáváná
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku nasekejte najemno a v misce promíchejte s limetovou šťávo a asi 1 lžící olivového oleje. Přidejte krevety a nechte chvíli odležet.

  2. Do hmoždíře vložte pažitku, nadrobno nakrájený česnek, piniová semínka (můžete předem lehce opražit) a špetku soli. Roztloukejte tak dlouho, dokud vám nevznikne pasta. Tu poté nařeďte asi 1 lžící olivového oleje.

  3. Na rozpálenou pánev vložte krevety i s marinádou a zprudka opečte, dokud nejsou krevety oranžové. Bude to trvat tak minutu. Poté krevety nechte chvíli odstát a ještě teplé je smíchejte s pestem.

  4. Plátek chleba nasucho opečte a nakrájejte na menší kousky. Krevety napíchejte po dvou na párátka. Zbylé pesto natřete na opečený chléb. Na talíř položte pár plátků okurky, špízy a přiložte chléb. Můžete posypat plátkovou solí.

Poznámka

Další mé recepty najdejte na: http://www.vareniste.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krevetové tapas s pažitkovým pestem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: tapas recepty tapas s krevetami pažitkové pesto recepty na tapas krevety s pazitkovym dipem recepty s pestem