Štěpánská vepřová roláda
Recept ještě nebyl hodnocenŠtěpánská vepřová roláda je lahodný a krásný pokrm, kterým můžete pohostit návštěvu nejen v průběhu vánočních svátků, ale i při kterékoliv jiné slavnostní příležitosti.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Štěpánská vepřová roláda je lahodný a krásný pokrm, kterým můžete pohostit návštěvu nejen v průběhu vánočních svátků, ale i při kterékoliv jiné slavnostní příležitosti.…
Dobře vychlazený bramborový salát patří k českým Vánocům. Pokud ještě nemáte svůj oblíbený osvědčený recept, vyzkoušejte tento salát s jablkem, který zachutná i dětem.…
Samotné avokádo je bez chuti, proto v tomto receptu vévodí hlavně chuť kyselých okurek a vajec. Budete překvapeni, jak dobrá pomazánka pod vašima rukama vznikne, a to…
Svíčková, tradiční omáčka pro sváteční chvíle. Rozpadající se hovězí maso, smetanová zeleninová omáčka a houskový knedlík. To jsou známé chutě, které můžete doplnit o…
Rychlá masová směs z jedné pánve potěší všechny milovníky pikantních jídel. Vepřové maso, feferonky, chilli, pikantní kečup a kyselé okurky tvoří sladkokyselou, výrazně…
Chladné a vlezlé dny s nastupující zimou je potřeby vyvážit pořádným přísunem vitamínů. Postarat se o to můžeme prostřednictvím tohoto zeleninového salátu. Najdeme v něm…
Jednohubky patří mezi klasiku občerstvení na nejen slavnostní chvíle. Připravit si je můžete třeba s chutí uzeného lososa, kterého doplní kopr a červená cibulka nebo se…
Tatarák z hovězího masa zná pravděpodobně každý, a buď se mu vyhýbá, nebo na něj nedá dopustit. Pokud ale patříte spíš mezi milovníky ryb, určitě vyzkoušejte tuto verzi…
Všechny suroviny rozemeleme v mlýnku a v misce spolu promícháme.
Oškrábané brambory nakrájené na kostky dáme vařit do osolené vody. Mezitím si na másle zpěníme cibuli, přidáme pokrájené klobásy a orestujeme, až pustí šťávu. Zaprášíme…
Plátek masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa…
1. Hovězí rozklepeme na tenký plát, potřeme hořčicí, navrch položíme anglickou slaninu, klobásku a na proužky nakrájené okurky. Cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme i…
Vejce uvaříme natvrdo, z cibule odkrojíme 3 plátky a zbytek nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na podélné plátky a polovinu jich překrájíme nadrobno. Z očištěného masa…
Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme v papiňáku a do rozpáleného oleje vložíme maso, které osolíme a opepříme, když se zatáhne přidáme na kolečka nakrájenou…
Kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách nejdříve prudce, pak…
Vše jemně nasekáme, spojíme hořčicí a majolkou a dosolíme dle chuti. Necháme vychladit a mažeme nejlépe na bílé pečivo.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnut. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na tenká půlkolečka (použila jsem fialovou), okurky na plátky…
Maso naklepeme, hustě protáhneme a proklínkujeme celerem a plátky okurek, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a po všech stranách dobře opečeme. Cibuli a mrkemv…
salám, okurku, kapii nakrájíme na kostičky, smícháme s tvarohem a pom. máslem, přidáme prol. česnek, pažitku nebo nať,kudrnku, osolíme a opepříme
Vrtuľky uvaríme v osolenej vode. Asi 2 min pred dovarením pridáme k nim mrazenú zeleninu, scedíme a necháme odkvapkať. Premiešame s lyžicou oleja a necháme vychladnúť…
Na oleji osmažíme cibulku do zlatova. Přisypeme mletou papriku, trochu promícháme a odstavíme z plotny. V druhém kastrolu si rozmačkáme uvařené brambory, které smícháme…
boby namočíme nejlépe přes noc a poté uvaříme do měkka. Na kostičky pokrájíme cibuli, okurky, vejce, kapii, salám a společně s majolkou a hořčicí přimícháme k sóje.…
Salám a okurky nahrubo nastrouháme, přidáme zeleninu z Moravanky (větší kousky překrojíme) a najemno nakrájenou cibuli. Přimícháme majonézu, osolíme, opepříme a …
Na sádle zlehka opražíme anglickou slaninu a cibuli,přidáme na kousky nakrájené maso. Osolíme,opepříme,posypeme kořením na divočinu ,mírně podlijeme a dusíme do měkka…