Slávky na víně
Recept ještě nebyl hodnocenSlávky na víně jsou specialitou, která vás hned při prvním soustu přenese na břehy Normandie. Lahodná máslovo-vínová omáčka s vůní česneku a slaná, mořská chuť slávek je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slávky na víně jsou specialitou, která vás hned při prvním soustu přenese na břehy Normandie. Lahodná máslovo-vínová omáčka s vůní česneku a slaná, mořská chuť slávek je…
Špagety uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě. Během vaření špaget ve wok pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme…
Focaccia patří jednoznačně mezi oblíbené pečivo napříč Evropou, u nás také již zdomácněla. Připravit si můžeme její variantu z kynutého těsta, do kterého nastrouháme…
Uvarenú fazuľu dáme do misky.Pridáme nakrájané paradajky a nasekané orechy a tuniaka.Olej premiešame s octom, tekutým medom, korením a soľou a pridáme k fazuli.Na tanier…
Cizrnu s polovinou nálevu (zbytek nevyléváme), tahini, tofu, olej, kmín, papriku, česnek, citronovou šťávu a sůl vložíme do výkonného mixéru a mixujeme dohladka. Pokud…
Paštika patří mezi oblíbené produkty naší kuchyně. Kdo neholduje těm masovým, může si připravit její výživnou a veganskou verzi. Základem je opečená hlíva s česnekem a…
Rukolu rozložíme na taniere.Obložíme plátkami jabĺk a na rezance nakrájaným fenyklom.Olej, ocot, cukor, korenie a soľ rozšľaháme a polejeme šalát. Necháme trocha postáť…
Omyt sladke brambory. Neoloupane spolecne s 1 lzici soli vlozit do hrnce - prelejte az do kompletniho pokryti vodou. Privest vodu k varu a cca 40-45 minut domeka varit.…
Mražené krevety dáme do keramické misky se studenou vodou a necháme asi 10 minut rozmrazit, slijeme vodu, krevety dáme stranou. V misce smícháme ingredience na marinádu,…
Bulgur zalijeme horkou vodou, přidáme kapku oleje, osolíme a krátce povaříme (2-3 min). Pak vypneme a necháme dojít pod pokličkou.Nakrájenou cibulku zpěníme na másle,…
Na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájený česnek a potom na kostky nakrájené brambory. Po krátkém zarestování brambor přilijeme vývar a…
Žebra omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme, opepříme, posypeme sekaným česnekem, zastříkneme olejem, podlijeme trochou vody a v troubě je necháme cca 10 minut…
Lilek nakrájíme na půlkolečka, dáme do větší misky, osolíme a promícháme. Přendáme do cedníku, který umístíme nad misku a necháme lilek orosit a okapat. Zatím v hluboké…
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, burským máslem a osmahneme.Hotové maso dáme do misky a přikryjeme alobalem a necháme dopéct v troubě.Do výpeku přidáme…
Kučeravý kel (kadeřáek) nakrájaný na rezance na lyžici oleja restujeme asi 3 min. Necháme vychladnúť.Tofu narežeme na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a na lyžici oleja…
Dáme vařit dostatečné množství osolené vody na špagety. Na rozehřátou menší pánvičku dáme na olej rozpustit sardelky, přidáme česnek a chilli. Když se rozvoní,…
Dáme vařit dostatečné množství osolené vody na špagety. Na rozehřátou menší pánvičku dáme na olej rozpustit sardelky, přidáme česnek a chilli. Když se rozvoní,…
Do pekárny nalijeme vodu, přidáme ostatní suroviny a necháme pekárnu pracovat.Suroviny na potření těsta rozmixujeme tyčovým mixérem na pastu.Vykynuté těsto vyválíme tak,…
Maso nakrájíme na větší špalíky, naložíme s olivovým olejem, trochou provensálského koření, solí a Pašeráckým kořením. Necháme v lednici několik hodin, nejlépe přes noc…
Fenykel nakrájame na rezance.Vložíme na kolieska narezané redkvičky a na kocky nakrájané uhorky.Pridáme olej, šťavu, sekanú vňať, korenie a soľ. Dobre premiešame a…
Zeler nastrúhame najemno, pokvapkáme šťavou a premiešame.Pridáme sekané orechy.Vmiešame jogurt, korenie, soľ a ak treba, ešte dochutíme šťavou. Jogurtu dáme toľko, aby…
Jablko odjadřincujeme a nakrájíme na drobné kostičky, přidáme rukolu, vše zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vše necháme v misce jen chviličku odležet.Mango…
Uvaříme předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou…
Rýži připravíme podle návodu, nebo jak jsme zvyklí, jen polovinu určeného množství vody nahradíme passatou.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybu, mírně osolíme,…