Rychlá polévka z červené čočky
Recept ještě nebyl hodnocenČervenou čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme ji půl litrem studené vody a přivedeme k varu. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Červenou čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme ji půl litrem studené vody a přivedeme k varu. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky nebo…
Koření smícháme s olivovým olejem, touto směsí budeme potírat z obou stran krutí prsa, která předem omyjeme a paličkou trochu rozklepeme. Mozzarellu s avokádem…
Prichystáme všetky suroviny.Pokrájame alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak. Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler…
Vykostene naklepane maso pokrajene asi na 1/2 cm platky dame do marinady, nejmene na 2 h. Maso takto pripravene - bud napichame na tyc a pomalu otacime a peceme…
Kuře nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji. Smažené kousky poté vyjmeme. K oleji přidáme aceto balsamico, med a nadrobno nasekyný stroužek…
Troubu předehřejte na 180˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek nakrájejte podélně na tenké plátky (silné asi 0,5cm), lehce osolte z každé strany, rozložte je vedle…
Troubu předehřejte na 180˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek nakrájejte podélně na tenké plátky (silné asi 0,5cm), lehce osolte z každé strany, rozložte je vedle…
Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka a po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Připravíme zálivku ze všech surovin a prošleháme, až se vše dobře spojí…
Plátky masa lehce naklepeme a posolíme hrubozrnnou solí. Na každý plátek rozetřeme kávovou lžičku francouzské hořčice a přelijeme maso čajovou lžičkou olivového oleje.…
Nakrájíme pak choi, žampiony, cuketu, rajče, cibuli, osolíme, opepříme a vše orestujeme na olivovém oleji.Po chvíli přidáme nakrájený lilek a šťávu z citrónu.Až bude…
Kuřecí maso naložíme do marinády : 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky worchesterové omáčky,1 lžička andělský křídel,1 lžička ostrého kečupu - maso…
Rybu osušíme, osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme cca 1/2 hodiny postát bokem.Na lžičce olivového oleje orestujeme cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a…
Kuřecí paličky a křídla nasolíme, posypeme uzenou paprikou, opepříme, pokapeme olejem a dáme do chladu na 2 hodiny.Vyválené listové těsto nakrájíme na proužky. Na kuřecí…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky nebo nugety. Přidáme rybí omáčku, nadrobno nakrájenou feferonku a nasekaný česnek. Přidáme ještě citronovou kůru a granulovaný česnek.…
Omyté a očištěné maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, posypeme kořením na čínu, přidáme dle chuti magi, worchesterovou a sójovou omáčku, sůl, pepř, promícháme a…
Dáme vařit špagety v osolené vodě - al dente. Kuřecí maso osmahneme na oleji z obou stran, tak 6 minut z každé. Pak dochutíme solí, pepřem a dáme stranou. Plátky…
Listový salát opláchneme pod tekoucí vodou a odložíme stranou okapat. Nakrájíme ředkvičky na kolečka a chleba na kostičky. Na malé pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme…
Do většího hrnce dáme vařit rozpůlené brambory a mrkev nakrájenou na kousky. Brambory vaříme skoro do měkka. Po vyjmutí opatrně vydlabeme střed brambor a dáme do misky,…
Nejdříve dáme vařit těstoviny v osolené vodě.Na pánev dáme trochu olivového oleje, přidáme cibulku nakrájenou najemno a slaninu na kostičky. Osmažíme do růžova,…
Pomeranče oloupeme, nakrájíme a v misce smícháme s troškou soli a pepře. Zakapeme olivovým olejem, přidáme vlašské ořechy a nakrájenou jarní cibulku.
Dejte vařit těstoviny do osolené vody.V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a po chvíli na něm lehce zesklovaťte červenou cibuli. Přisypte červenou čočku a pokrájenou…
Maso nakrájíme na větší kostky, šalotky na kostečky, sušená rajčata na proužky a česnek prolisujeme.Na pánvi s olejem osmažíme šalotky (ne moc do tmava) přidáme maso,…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Filet ryby lehce potřeme olejem, z obou stran posolíme a posypeme najemno nasekaným rozmarýnem. Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme…
Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne.Lístky petržele, máty a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Recenze pražských minipivovarů: Kyseláč z Hostivaru H1 patří ke skutečným pivním hvězdám
Pečeme s Ivou: Anglické rohlíky nebo řezy? Chuť stejná, ale tvarování snazší, a před rodinou i návštěvou se s nimi vytáhnete!
Jak na nejlepší dýňovou polévku: Chuti pomůže vývar a opečená cibule, krémovou konzistenci zajistí smetana