Zapečené cukety s tuňákovou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž máme přebytky cukety, hodí se inspirace, jak ještě jinak cuketu zpracovat. Tentokrát cuketu naplníme směsí sýru a tuňáka, posypeme ji balkánským sýrem a zapečeme. K…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když máme přebytky cukety, hodí se inspirace, jak ještě jinak cuketu zpracovat. Tentokrát cuketu naplníme směsí sýru a tuňáka, posypeme ji balkánským sýrem a zapečeme. K…
Velmi jednoduchý oběd připravíme z kuřecích stehen. Předem je marinujeme v bylinkové marinádě s citronovou šťávou. Poté je stačí upéct v troubě a přidat k nim trochu…
Tenké dozlatova osmažené palačinky nikdy neomrzí. Lze je připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte je se svěžím krémem ochuceným vanilkou a limetkou, ozdobené plátky…
Plněné papriky jsou osvědčené a klasické jídlo, dnes je ale připravíme trochu jinak. Naplníme je pestrou směsí orestované zeleniny a žampionů, posypeme kozím sýrem a…
Sladký meloun dobře ladí s křupavými salátovými listy, slanou gorgonzolou a sladkokyselou zálivkou. Příprava salátu je velmi snadná. Salát je příjemně osvěžující, a tak…
Hrachová kaše nemá moc příznivců. Ale i proto, že hrách má pozitivní účinky na růst a kvalitu našich vlasů, bychom ho měli vzít na milost. Třeba touto velmi jemnou kaší…
Černá rýže z oblasti Provence je považována za zdraví prospěšnou plodinu. Má velký obsah přírodních barviv a oříškovou příchuť. Spolu s trochou masa, sezónní zeleninou a…
Černá rýže z oblasti Provence je považována za zdraví prospěšnou plodinu. Má velký obsah přírodních barviv a oříškovou příchuť. Spolu s trochou masa, sezónní zeleninou a…
Černá rýže z oblasti Provence je považována za zdraví prospěšnou plodinu. Má velký obsah přírodních barviv a oříškovou příchuť. Spolu s trochou masa, sezónní zeleninou a…
Letní zeleninové směsi umožní spotřebovat do posledního kousku plody ze zahrádky. My bez zahrádek můžeme zkusit využít k nákupu v obchodech i nabídku zero waste koutků.…
Tento osvěžující salát plný chutí a barev poslouží v horkých dnech jako lehký oběd. Díky bulguru totiž dostatečně zasytí. Salát podáváme s kozím sýrem, zasypaný…
Připravit domácí špecle není nic složitého, můžete však použít hotový polotovar. K nim si připravíme houbovou směs se zeleninou, do které použijeme hlívu ústřičnou,…
V létě je čas na lehké saláty. Suroviny do nich můžete získat od lokálních pěstitelů ve výborné kvalitě i příznivé ceně. Dohotovení pak bude záležet na vaší fantazii. …
Krůtí maso je dobrým pomocníkem při redukční dietě. Obsahuje velké množství bílkovin, ale zároveň malé množství tuku. Krůtí plátky pečené na kedlubnách jsou rychlým a…
Krásně barevné, voňavé a lákavé jídlo vznikne spojením rýže, kuřecího masa a zeleniny. Nejprve maso naložíme do marinády z koření a teriyaki omáčky, poté orestujeme a…
Těstoviny jsou dobrou volbou ať už jako oběd nebo večeře. Hrachové těstoviny mají navíc tu výhodu, že jsou bohaté na vlákninu. Podáváme je s restovanou zeleninou,…
Lehký kuskusový salát se zeleninou je skvělý oběd do horkých dní, kdy nechceme trávit dlouhou dobu v kuchyni. Kuskus stačí smíchat s restovanou cuketou, rajčátky a…
Jednou za čas je dobré odlehčit jídelníček, jak od masa, tak i od tradičních pokrmů. Zeleninovou směs z lilku a fazolkových lusků tak můžete připravit třeba na letní…
Patison na grilu připravíme snadno a rychle a jeho výborná chuť příjemně překvapí. Nejprve ho obalíme v jogurtové omáčce ochucené rajčaty, olivami a česnekem a poté…
Připravit oběd či večeři podle zásad dělené stravy není složité. Řízek obalíme v těstíčku z vajíček a strouhaného sýra a jako přílohu lze podávat salát z nastrouhané…
Polenta je kukuřičná kaše, která je se běžně připravuje v zemích jihovýchodní Evropy. Připravuje se jako příloha k dušeným jídlům, ale skvěle chutná i s pečenou…
Quesadillas jsou oblíbeným mexickým pokrmem, který se skládá z tortill plněných rozpuštěným sýrem a dalšími lahodnými ingrediencemi, jako jsou kuřecí maso, hovězí,…
Pastýřská cuketa je zdravější verzí tradičního pastýřského koláče, kde se svěžest cukety snoubí s bohatou náplní a křupavou sýrovou krustou. Je snadná na přípravu a…
Léto je obdobím sklizně cuket. Spousta z nás hledá inspiraci co z této zeleniny připravit, neboť úroda je vždy opravdu velká. Vsaďte na krémové rizoto na italský způsob,…