

Hovězí plátky s Hermelínem a olivami
Suroviny
- 4 plátky falešné svíčkové
- 1 Hermelín
- hrst zelených oliv (cca 100 g)
- 5 velkých žampionů
- olivový olej
- máslo
- černý pepř (nejlépe čerstvě mletý)
- lžička hladké mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme pomocí kloubů prstů, opepříme a potřeme olivovým olejem. ¨
Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Maso osolíme, rozpálíme pánev, stříkneme do ní trochu olivového oleje, přidáme lžíci másla a maso zprudka opečeme - asi 4 minuty z každé strany.
Potom lehce podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme plátky žampionů, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 20 minut. Podle potřeby přidáváme malé množství vody.
Po dvaceti minutách zahustíme masovou šťávu kuličkou ze lžičky mouky a lžičky másla, kterou necháme rozpustit a na maso poklademe tenké plátky Hermelínu a kolečka oliv.
Přikryjeme pokličkou a sýr necháme roztavit.
Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i tagliatelle, kuskus nebo různě upravené brambory.
Poznámka od kuchařky
Podobný pokrm je možné připravit i z kvalitnějšího hovězího masa (pravá svíčková, vysoký roštěnec), ale postup přípravy bude jiný, kratší... Především odpadne fáze dušení.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí plátky s Hermelínem a olivami
-
Elizo, výborná kombinace hovězího masa, oliv, hermelínu a žampiónů
. Moc jsme si pochutnali
. Bodík jsem Ti už dala předtím, tak teď už jenom fotečka
.
-
Eli, já už ti ty fotky ani nechválím, protože ty jsi prostě profík
už při pohledu na ně cítím tu vůni a to masíčko šťavnaté...no, bodík tě nemine
kdybych tady měla vypsat, co naše slečna nejí, tak tu sedím do rána.
-
Děkuji za plusíky a pochvalu fotek
. Ještě jsem zapomněla dopsat, že jsem ke každé porci přidala lžičku česnekovo-bylinkového másla (mělo by být vidět na fotce). No a naše malá večeřela pečivo s bylinkovým máslem, anžto nejí hovězí, nejí hermelín a nejí olivy... Jo - a nejí žampiony...
Ale jí to nevadilo, v každé pizzerii se vždy předem napráskne pizza chlebíkem s máslíčkem (nikdo jí na to nesmí sáhnout
) a její objednanou porci potom funíce dojídají ostatní...
-
taky to dělám,ale musím vynechávat olivy,ale je to výýborné
-
Elzo, krásné detailní fotky