Hovězí plátky s hermelínem a olivami

Eliza Kuchařka: Eliza

Hovězí maso 5 názorů

Suroviny

4 plátky falešné svíčkové
1 hermelín
hrst zelených oliv (cca 100 g)
5 velkých žampionů
olivový olej
máslo
černý pepř (nejlépe čerstvě mletý)
lžička hladké mouky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme pomocí kloubů prstů, opepříme a potřeme olivovým olejem. ¨

  2. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.

  3. Maso osolíme, rozpálíme pánev, cákneme do ní trochu olivového oleje, přidáme lžíci másla a maso zprudka opečeme - asi 4 minuty z každé strany.

  4. Potom lehce podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme plátky žampionů, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 20 minut. Podle potřeby přidáváme malé množství vody.

  5. Po dvaceti minutách zahustíme masovou šťávu kuličkou ze lžičky mouky a lžičky másla, kterou necháme rozpustit a na maso poklademe tenké plátky hermelínu a kolečka oliv.

  6. Přikryjeme pokličkou a sýr necháme roztavit.

  7. Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i tagliatelle, kuskus nebo různě upravené brambory.

Poznámka

Podobný pokrm je možné připravit i z kvalitnějšího hovězího masa (pravá svíčková, vysoký roštěnec), ale postup přípravy bude jiný, kratší... Především odpadne fáze dušení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 321 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky s hermelínem a olivami

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Elizo, výborná kombinace hovězího masa, oliv, hermelínu a žampiónů :-). Moc jsme si pochutnali :yes:. Bodík jsem Ti už dala předtím, tak teď už jenom fotečka ;-).

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, já už ti ty fotky ani nechválím, protože ty jsi prostě profík:yes: už při pohledu na ně cítím tu vůni a to masíčko šťavnaté...no, bodík tě nemine:-) kdybych tady měla vypsat, co naše slečna nejí, tak tu sedím do rána.:-//

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    :-) Děkuji za plusíky a pochvalu fotek :-):-). Ještě jsem zapomněla dopsat, že jsem ke každé porci přidala lžičku česnekovo-bylinkového másla (mělo by být vidět na fotce). No a naše malá večeřela pečivo s bylinkovým máslem, anžto nejí hovězí, nejí hermelín a nejí olivy... Jo - a nejí žampiony...;-) Ale jí to nevadilo, v každé pizzerii se vždy předem napráskne pizza chlebíkem s máslíčkem (nikdo jí na to nesmí sáhnout :-*) a její objednanou porci potom funíce dojídají ostatní...:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    taky to dělám,ale musím vynechávat olivy,ale je to výýborné :-p :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Elzo, krásné detailní fotky:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí falešná svíčková hovězí plátky hovězí falešná svíčková recepty hovězí plátky z falešné svíčkové recepty z falešné svíčkové falešná svíčková plátky falešná svíčková recept plátky z falešné svíčkové hovězí maso falešná svíčková hovězí plátky recept falesna svickova recepty recepty z hovězí falešné svíčkové falešná svíčková hovězí recept na svickove platky hovězí plátky na masle plátky ze svíčkové jídlo z falešné svíčkové jak připravit falešnou svíčkovou hovezi na olivach svíčkové plátky

Zapomněl/a jsem heslo