Brambory s vaječinou a pórkem/cibulkou

Suroviny 5 porcí

1 kg brambor
4 vejce
1/2 světlé části pórku nebo 2 jarní cibulky
1 lžíce másla
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka.

  2. V mezičase rozklepneme vajíčka, promícháme, osolíme a na rozpálené pánvi s trochou oleje usmažíme 1 velkou vaječnou omeletu - nemusí být vcelku, stačí "trhanec". Hotovou natrháme či nakrájíme na menší kousky, odložíme a udržujeme v teple.

  3. Na pánev přidáme lžíci másla, přidáme pórek či cibulku na kolečka, krátce v teplém másle prohodíme, necháme rozvonět a trochu zavadnout a přidáme celý obsah k vaječině.

  4. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky či kostičky, promícháme s vaječinou a pórkem, dosolíme, opepříme čerstvě drceným pepřem a lehce zacákneme olivovým olejem.

Poznámka od kuchařky

Vhodné jako příloha k pečeným a grilovaným masům.

Je možné ochutit i trochou octa, jídlo dostane zase jiný rozměr.

Hledala jsem, hledala, ale tuto kombinaci jsem nenašla...tak snad nikoho neurazí :)

Komentáře k receptu Brambory s vaječinou a pórkem/cibulkou

Tématické fráze: uhlirske brambory vaječina s bramborem špagety s vaječinou recept uhlířské brambory recept těstoviny s vaječinou uhlířská omeleta příloha k vaječině špagety z vaječinou uhlířské špagety top vajecinka s porkem uhlirske brambor recept na uhlirske brambory trhanec s jarni cibulkou bramborys porkem recepty vaječina s těstovinami jidla s porkem a jarni cibulkou špagety s vaječinou pizza s vaječinou bramborak s vaječinou co k vaječině?