Bramborový salát s vejci a špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte jednoduchý, ale velmi chutný bramborový salát. Špenát, vejce a vymazlená zálivka dělají z uvařených brambor přímo luxusní záležitost. Bude vás to stát jen pár…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte jednoduchý, ale velmi chutný bramborový salát. Špenát, vejce a vymazlená zálivka dělají z uvařených brambor přímo luxusní záležitost. Bude vás to stát jen pár…
Barevný a osvěžující salát může být skvělou přílohou třeba k masu. Kousky zelí, pórku a papriky doplňují aromatické lístky medvědího česneku. Celý salát je pak dochucen…
Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v…
Těstovinové saláty jsou ideální k přípravě rychlého oběda, večeře, nebo také jako jídlo s sebou. Oblíbené těstoviny smíchejte se zeleninou a doplňte lahodným dresinkem z…
Jaro s sebou nese možnost načerpat sílu z křehkých lístků pampelišek (smetánky lékařské) s vejcem nahniličku. Kromě chutného salátu si tak připravíte i posilu a…
Salát niçoise pochází z francouzského města Nice. Salát se původně skládal z čerstvé zeleniny, ančoviček a natvrdo uvařených vajec. Je velmi oblíbený a získal tak i…
Kuřecí prsa obsahují spoustu bílkovin a jsou tak vhodná do zdravého jídelníčku. Vyzkoušejte je naplnit baby špenátem a čedarem, prsa tak budou krásně šťavnatá a plná…
Kuřecí prsa obsahují spoustu bílkovin a jsou tak vhodná do zdravého jídelníčku. Vyzkoušejte je naplnit baby špenátem a čedarem, prsa tak budou krásně šťavnatá a plná…
Vodnice je stále ještě nedoceněná zelenina, lze ji ale skvěle použít všude místo kedluben. Nakrájenou na kolečka dáváme do zeleninových směsí i do polévky. V…
Grilované pikantní krevety jsou dokonalým kulinářským zážitkem pro milovníky mořských plodů a pikantních chutí. Tato delikatesa, připravená na grilu a ochucená směsí…
Ideální na oběd na horký letním den. Máme-li kvalitní chutné těstoviny a dobrá vyzrálá rajčátka, nebude mít tohle opravdu bleskem uvařené jídlo chybu. Chuť doladí také…
Kvalitní balsamico ocet je jemnější a chuťově mnohem zajímavější, než klasický lihový 8% ní. Dejte mu šanci vyniknout i při přípravě vašich pokrmů. I dušené zelenině…
Ugrilovat můžete téměř cokoliv, třeba takový květák, který předem naložíme do marinády, vonící po bazalce a česneku. Ke květáku připravíme omáčku ze sýru s modrou plísní…
Tropický grilovaný pstruh je osvěžujícím a exotickým pokrmem, který přináší nádech letní dovolené na váš talíř. Čerstvý pstruh, marinovaný ve směsi citrusových šťáv,…
Vychutnejte si italskou klasiku s novým nádechem – Caprese pod grilem. Šťavnatá rajčata, krémová mozzarella a čerstvá bazalka jsou zapečené pod grilem, což zvýrazní…
Objevte jemnou a lahodnou chuť šafránového kuřete. Křehké kuřecí maso je marinované ve směsi šafránu, citronu a aromatických bylinek, které mu dodávají nezaměnitelnou…
Připravte si vynikající přílohovou zeleninovou směs na grilu. Tento pokrm se dá jíst vlažný, horký i studený. Vynikající je v kombinaci s jakýmkoliv masitým filetem a…
Tento originální recept kombinuje svěžest paprik s pikantností tvarůžků, což vytváří neodolatelné spojení chutí. Plněné papriky jsou nejen chutným, ale i zdravým pokrmem…
Tyto dobré kynuté placičky z kuřecího masa, papriky a cibule můžeme ugrilovat a podávat jako pečivo ke grilování, nebo je jednoduše upečeme v troubě. Příprava je velmi…
Frittata vděčí za svůj původ slunné Itálii. Jde o lehkou vaječnou omeletu, o kterou se mohou podělit prakticky všichni u stolu. V tomto receptu je doplněna uzeným…
Grilovaná rajčata s kapiemi jsou osvěžujícím a chutným pokrmem, ideálním pro letní grilování nebo lehkou večeři. Sladká rajčata a kapie získávají grilováním lahodnou,…
Masozeleninové grilované špízy s brokolicovým dipem jsou lahodnou pochoutkou, ideální pro letní grilování. Tyto špízy kombinují šťavnaté kousky masa s křupavou zeleninou…
Tabouleh, také tabbouleh, tabbúla, taboulé, či turecky kısır je salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně, podávaný jako předkrm, je považovaný za libanonské…
Vydatné bezmasé a bezlepkové jídlo. Lehký květákový nákyp s grilovanou cuketou, je jedním z mnoha letních receptů, kde můžeme zužitkovat úrodu a přebytky ze zahrádky.