Kapustové závitky na marocký způsob

amalia Kuchařka: amalia

Doba přípravy: 15 min príprava, 15 min pečenie 4-6 porcí Mleté maso 16 názorů

Suroviny

300 g kapusty
250 g hovězího zadního
500 g libového vepřového masa
150 g dlouhozrnné rýže
2 vejce
2 cibule
1 mladá mrkev
3 stroužky česneku
cherry rajčátka
olivový olej
mořská sůl
harissa
orientální koření:
paprika sladká
paprika pálivá
saturejka
tymián
bazalka
rozmarýn
oregáno
petrželová nať
muškátový oříšek
V původním receptu byla i skořice, tu jsem vynechala
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z peknej hlávky kelu oddelíme asi 10 vrchných listov, zvyšok hlávky rozpolíme a vyberieme hlúbik.

  2. Všetko dáme na 3 minúty blanšírovať do veľkého hrnca s osolenou vriacou vodou.

  3. Potom scedíme a hneď vložíme do studenej vody, aby kel nestratil farbu.

  4. Medzitým si vo vriacej vode predvaríme ryžu (7-10 minút).

  5. Scedíme ju a necháme odkvapkať.

  6. Mäso pokrájame na menšie kúsky a pomelieme ich na mäsovom mlynčeku.

  7. V panvičke na olivovom oleji necháme zozlatnúť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme malé kúsky mrkvy, osolíme a krátko podusíme. Pridáme strednú časť predvareného kelu pokrájanú na tenké pásiky.

  8. Do misy s mäsom dáme vajcia, prelisovaný cesnak, pokrájané cherry paradajky, 4-5 lyžíc predvarenej ryže a podusenú cibuľu s mrkvou.

  9. Osolíme, pridáme harissu a korenie a všetko dobre premiešame.

  10. Z kelových listov zrežeme naplocho hrubé rebrá.

  11. Doprostred každého listu položíme kôpku mäsovo-zeleninovej zmesi, spodok listu zahneme dovnútra a list zakrútime do kornútika.

  12. Na dno zapekacej misy nasypeme zvyšok ryže, pokvapkáme olejom a poukladáme závitky.

  13. Pečieme 15 minút v rúre predhriatej na 170°C (multifunkčná, v normálnej elektrickej alebo v plynovej asi bude treba piecť dlhšie alebo pri vyššej teplote).

Poznámka

V pôvodnom recepte bolo jahňacie mäso, ale nepodarilo sa mi ho zohnať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapustové závitky na marocký způsob

  • Frantisek07 Frantisek07

    Vyzkoušel jsem i s jehněčím (a skořicí) a je to skvělé lehké jídlo plné chutí a šťávy. <3 Příloha - trojsýrová bramborová kaše podle Apetita. Úspěch i u přátel. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to jsem přehlídla Amálko a moc se mi to líbí!!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    Anna Kocikova:veď práve...;-( ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • 1974andrea 1974andrea

    amalia:Vím, o čem mluvíš;-):-D

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    1974andrea: andrea, máš pravdu, ani mne škorica v mäse neprekáža, hoci si myslím, že k jahňacine je vhodnejšia;-), ale mám doma chlapov, a tí sú konzervatívnejší;-(:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    amalia:Tak já bych tam tu skořici dala, je v mase moc dobrá;-) Velmi pěkné závitky:yes:

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    magdalenka:Nie je to suché, magdalenka, ani sama neviem prečo, ale je je tam dosť zeleniny a tá zrejme pustí dosť šťavy. Prílohu si môže každý zvoliť, akú chce, u nás stačí ryža, ktorá je v zapekacej mise pod závitkami:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Závitky všetkého druhu u nás idú. Recept sa mi páči, len sa chcem opýtať, či to nie je suché, keď sa to nepečie (nedusí) v nejakej šťave. Alebo sa to podáva s nejakou omáčkou? Ako sa to vlastne obyčajne konzumuje, s chlebom? Ďakujem.

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    hanes24: Som rada, Jirko, že ti tento recept trochu pripomenul detstvo a dúfam, že ti takáto verzia kelu bude chutiť;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Dobrota, bezva, ale nic pro lenochy. Jinak u nás tomu rozumíme a víme co je kél, celé mládí jsme to tak nazývali. Tehdy jsme ještě chodili na marhule a na střešně. Ale jedenkrát to udělám a budou kelové závitky, však sezona kelu je v plném proudu.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    Korenie tam môžeš dať, aké chceš a koľko chceš, František:-))Nijaký receptnie je písmo sväté, ber to iba ako inšpiráciu. Aj ja som vynechala z pôvodného receptu škoricu, manžel (tiež František:-))) ju má rád iba v koláčoch:-D

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    Kapustové ptáčky,tak tomu říkávala moje babička.Letos by ji bylo 99 let.Sice tam nedávala tolika koření a bylinek ale bylo to tak dobrý že od té doby miluji kapustu v jakémkoliv provedení.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    hezký a dobrý recept :yes::-p

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    Ďakujem ti, spagetka, za opravu, ušetrila si mi prácu, nechcela som narobiť jazykový zmätok:-8 Je to od teba veľmi milé:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kapustové závitky recept na kapustové závitky kelove zavitky kelove zeli kelove zeli priprava kelu kapustové závitky recept kapusta závitky vepřové závitky v kapustovém listu kapustová musaka dusene kelové zelí kapusta závitky recept hlúbik kelu kapustový závitek kapustove.zavitky. hlavka kelu marocký zavitek mleté maso v kelu recepty kapustove ptacci kapustove ptacky

Zapomněl/a jsem heslo