Pikantní krůtí kousky v zelenině

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 40 min 1-2 porce Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

150-200 g krůtí prsa
1 středně velká mrkev
2 plátky celeru
1/2 malého patizonu
2 stvoly zelené cibulky
2 větší stroužky česneku
sůl
pepř
2-3 špetky chilli koření
1 lžíce olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kousky cca 3x3 cm.

  2. Mrkev očistíme na nakrájíme na nudličky, totéž uděláme s celerem.

  3. Patizon zbavíme jadérek a také ho nakrájíme na kousky.

  4. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a orestujeme na něm na větší kolečka nakrájenou cibulku a krůtí maso. To pustí šťávu, tak restujeme do zredukování tekutiny

  5. . Pak přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, poprášíme čili kořením a zalijeme cca 1 dcl vody.

  6. Dusíme chvíli pod poklicí, pak ji odstraníme a restujeme do tuku a zrůžovění masa-cca 10 minut.

    Podáváme s bramborem, nebo chlebem, popřípadě jen se salátem podle vlastní chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Pikantní krůtí kousky v zelenině

Tématické fráze: krůtí kousky na zelenině krůtí nudličky na zelenině pikantní krůtí maso kruti plátky na zelenině krůtí plátek na zelenině krůtí kousky krutí maso na zelenině krůtí kousky se zeleninou krůtí se zeleninou krutí na zelenine recepty krutí kousky recept krůtí maso na zelenině pikantní krůtí maso na zelenině krůtí kousky na mrkvi krůtí kousky na zeleniině maso na pikantni zelenine pikantni krůtí kousky krútí maso na zelenině top recept recept na kruti kousky na zelenine recept na krůtí maso s patisonem

Zapomněl/a jsem heslo