Špecle s hnědými žampiony, restovanou cibulkou a slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenŽampiony omyjeme, pokrájíme na plátky. Slaninu i cibulku pokrájíme na kostičky. Špecle uvaříme podle návodu s kapkou olivového oleje. Přecedíme.Pokrájené žampiony…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žampiony omyjeme, pokrájíme na plátky. Slaninu i cibulku pokrájíme na kostičky. Špecle uvaříme podle návodu s kapkou olivového oleje. Přecedíme.Pokrájené žampiony…
Rybí filé nakrájíme na kostky. Bylinky omyjeme a nasekáme. Olej vyšleháme s hořčicí, nasekanými bylinkami, šťávou z citronu, solí a mletým pepřem. Kostky filé namočíme…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
Z panenky nakrájíme medailonky, které osolíme, potřeme olejem a pestem z medvědího česneku. Necháme je chvilku odležet a pak je orestujeme na pánvi z obou stran - měly…
Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Chvilku restujeme a přidáme mleté hovězí maso. Přidáme sůl, pepř a bylinky.…
Lilek rozřízneme, nařežeme na čtverečky, posypeme lehce skořicí a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do rozehřáté trouby na 180° na 25 min.Upečený lilek vyjmeme,…
Pangasia omyjeme, osušíme a jemně mu nařežeme kůži. Do ryby (do zářezů) vetřeme koření na ryby, osolíme. Rybu osolíme i uvnitř břišní dutiny. Břišní dutinu naplníme…
Porce lososa osolíme, posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet v chladu.Cibuli nakrájíme na klínky, větší stroužky…
Do mísy nalijeme olej, přidáme sůl, pepř a uzenou papriku. Řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme je do mísy s olejovou marinádou a pečlivě hranolky ze všech…
Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme.Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a pažitkou, promícháme. Růžový pepř…
Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí.Masové koule pak dále…
Nakrájím maso na kostičky, osolím, okořením (rozmarýn, tymián, sladká paprika). Restuji na olivovém oleji. V misce si připravím zálivku z nálevu, co zbyl po olivách,…
Uděláme čerstvé domácí široké nudle (pappardelle) nebo lze uvařit koupené. Pokud máme hříbky sušené, předem je namočíme.Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku, přidáme…
Do tortill lze použít jakékoli vařené maso, hovězí, vepřové i drůbeží, natrhané na vlákna pomocí vidličky. V pánvi na lžíci olivového oleje zesklovatíme najemno…
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že…
Kotlety naklepeme, mírně osolíme a okořeníme gyrosem.Položíme na dno zapékací misky, kterou jsme lehce potřeli olejem.Půlku cibule nakrájíme na kostičky, na pánvi s…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a promícháme s marinádou připravenou z trošky oleje, citronové šťávy, sójové omáčky a Solamylu. V uzavřené dóze necháme přes noc…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a promícháme s marinádou připravenou z trošky oleje, citronové šťávy, sójové omáčky a Solamylu. V uzavřené dóze necháme přes noc…
Vydatná polévka plná zeleniny, která s pečivem lehce nahradí oběd či večeři. Lahůdkové droždí se používá na zvýšení biologické hodnoty jídla. Přidá jídlům plnou a…
Letní počasí s sebou nese poznávání cizích krajů i jídelníčků. Jídla řecké kuchyně jsou natolik úžasná, že stojí za to je zkusit připravit i u nás. Rýže po řecku není…
Filé omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Ve dvou lžících olivového oleje smícháme nasekané bylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu. Rybu tím potřeme a necháme 20 minut…
Porce lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou a lehce opeříme. Necháme 10 minut odležet.Na oleji orestujeme půlky žampionů, vyjmeme a udržujeme v teple.Pokud žampiony…
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu.Cizrnu použijeme z konzervy propláchnutou a okapanou na sítku (nebo použijeme vařenou).Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na větší…
Okurkový salát s jogurtovou zálivkou, která je dochucená mátou, má příjemně osvěžující chuť a perfektně se hodí ke grilovanému a pečenému masu. Výborný přílohový salát…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Co se starým chlebem? Připravte tu nejlepší chlebovou polévku, vývar jí dodá sílu, trocha octa zase jiskru
Tradiční oukrop podle Sandtnerové je velmi skromný pokrm, ale chutná dobře a takhle snadno se připravuje
Kultovní Schwarzwaldský dort je inspirován německým krojem. Jak má správně vypadat?