Hejk s bylinkami a citronovou šťávou
Recept ještě nebyl hodnocenSůl, pepř a bylinky smícháme. Rybu omyjeme a z jedné strany posypeme smíchanými bylinkami.V pánvičce rozehřejeme olivový olej a na mírném plameni na něm hejka opečeme z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sůl, pepř a bylinky smícháme. Rybu omyjeme a z jedné strany posypeme smíchanými bylinkami.V pánvičce rozehřejeme olivový olej a na mírném plameni na něm hejka opečeme z…
Krůtí stehno vykostíme, zbavíme kůže a maso nakrájíme na plátky.Z kosti a kůže si uděláme vývar, který použijeme do omáčky. Na olivovém oleji orestujeme cibule nakrájené…
Lilek rozřízneme, nařežeme na čtverečky, posypeme lehce skořicí a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do rozehřáté trouby na 180° na 25 min.Upečený lilek vyjmeme,…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a rychle opečeme na oleji. Vsypeme mražený hrášek, podlijeme 100 ml vody, v lepším případě kuřecí vývar, necháme…
Pštrosí maso potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením STEAK a dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin.Uzenou slaninou poté vytvoříme okolo steaků „kabátek“, který…
Telecí kulatou plec odblaníme, pořádně vetřeme do povrchu masa rychlosůl PRAGANDA (aby maso bylo růžové).Převážeme režnou nití (maso bude po upečení držet tvar) a…
Steaky z tuňáka lehce opláchneme, osušíme, osolíme hrubou solí a opepříme hrubě drceným pepřem z obou stran. Poté je potřeme olivovým olejem a necháme aspoň 30 minut…
Připravit šťavnatý a křehký flank steak není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. Stačí dodržet přesný postup a odměnou vám bude rozpadající se maso, vonící po…
Připravit těsto na pizzu je velmi jednoduché. Potřebujeme jen několik surovin a po vykynutí a rozválení ho můžeme potřít a obložit podle vlastní chuti. Skvělá je…
Příprava plněných kuřecích prsíček je rychlá a existuje nepřeberné množství receptů. Vyzkoušejte s námi tato, plněná pršutem, mozarellou a sušenými rajčaty. Jsou krásně…
Křupavý a rychlý salát z pekingského zelí je ideálním přísunem vitamínů v zimním období. Zelí, celer a mrkev jsou snadno dostupnou zeleninou i mimo sezónu, stačí jen…
Na rozpáleném oleji orestujeme mrkev, dokud nezíská žlutou barvu. Přisypeme Štíhlé nudle a smažíme asi pět minut. Poté na pánev přidáme sušená rajčata a pórek a po dvou…
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme bylinkovou směsí. Na každý plátek položíme dva plátky mortadely a sýr. Doprostřed umístíme okapaná sušená rajčata a po…
Sójovú omáčku, olivový olej a med premiešame. Pridáme na kocky narezané tofu, premiešame a necháme postáť.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na…
Na pánvi, nelépe ve woku, si rozehřejeme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata. Přihodíme na kostky nakrájené maso (nesolíme)a zarestujeme,…
V hlubší míse smícháme pivo, žitnou mouku, sušené i čerstvé kvasnice, med a 1/2 hrnku vlažné vody. Na teplém místě necháme 1 až 1,5 hodinky kynout. Kvásek smícháme s…
Kuskus připravit podle návodu, jen do něj zamíchat olivový olej, do vody přidat zeleninový bujón. Na pánvičce opéct na olivovém oleji pokrájená rajčata do změknutí,…
Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené stroužky česneku, vložíme růžičky brokolice a zalijeme vývarem. Jakmile bude brokolice měkká,…
Batáty dobre umyjeme a odrežeme končeky. Batáty narežeme na kolieska asi 1 cm hrubé tak, že ich nedorežeme, aby ostali celé (urobíme tzv. vejár).Kokosový olej necháme…
Řízky mezi mikrotenem naklepeme, poklademe libečkem, plátky anglické a salámu. Přidáme 1/4 vajíčka, špalíček Nivy ,uzeného sýru a Horal. Zavineme a fixujeme…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.Kuřecí maso nakrájíme na libovolné kousky(kostičky, nudličky,...). Do hrnce nalijeme tak lžíci olivového oleje a na něm zprudka…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme. Osolíme a posypeme curry kořením. Protáhneme v hladké mouce a na rozpáleném sádle prudce z obou stran osmažíme.…
Pokud máme nové brambory s tenkou slupkou, nemusíme loupat a nakrájíme je na tenká kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a…
Všechny suroviny pokrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a nakonec přidáme olivový olej. Nesolíme moc, zelené olivy jsou samy osobě dost slané.