Polévka ze zelené čočky zahuštěná vločkami
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka je vhodným pokrmem po celý rok. Ty hustější, třeba jako tahle luštěninová se zeleninou, zasytí i jako svačina nebo večeře. Před vařením samotné polévky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévka je vhodným pokrmem po celý rok. Ty hustější, třeba jako tahle luštěninová se zeleninou, zasytí i jako svačina nebo večeře. Před vařením samotné polévky…
Pomazánka z oliv, příjemně štiplavá po česneku, je ideální na jednohubky, nebo jen tak ke svačině na opečeném toustu. Příprava není nijak složitá a tak ji můžete…
Připravit těsto na pizzu je velmi jednoduché. Potřebujeme jen několik surovin a po vykynutí a rozválení ho můžeme potřít a obložit podle vlastní chuti. Skvělá je…
Vegetariánský pokrm je plný zdraví prospěšných živin a vitamínů. Přirozeně bezlepková pohanka je zapečená s brambory a zeleninou. Vše doplňuje lahodná smetana a…
Mezi tradiční novoroční pokrmy patří čočka, která by nám měla zajistit dostatečný přísun peněz v nadcházejícím roce. Pokud vás již omrzela čočka na kyselo, vyzkoušejte…
Jednoduché sladké pohoštění připravíme z kulatých piškotů a banánů, které namočíme do rozpuštěné čokolády. Povrch ještě posypeme ořechy v karamelu. Hodí se například na…
Opečený kuřecí plátek podáváme s jednoduchou omáčkou připravenou z výpeku a bílého vína. Jako netradiční přílohu zvolíme konfitované brambory a sladkou a lesklou…
Tento tradiční chléb je základem marocké kuchyně a přináší vám chuť a vůni Orientu. S křupavou kůrkou a jemným, vláčným středem je khobz doplňkem k jakémukoli pokrmu,…
Receptů na rajskou polévku existuje opravdu nespočetné množství a každý má ten svůj vyzkoušený. Doplňte rajskou o řapíkatý celer, její chuť tak bude o dost zajímavější.…
Řecké obří fazole mají jemnou chuť. Po uvaření je zalijeme rajčatovou omáčkou provoněnou oreganem a česnekem a zapečeme. Omáčka do fazolí během pečení nasákne. K fazolím…
Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, po zezlátnutí přidáme šunku nakrájenou najemno a taktéž ji krátce orestujeme.Poté přidáme žampiony, které jsme očistili a…
Ředkvičky omyjeme, rozčtvrtíme, jarní cibulku nakrájíme na špalíčky.Rozpálíme olej na pánvi, vhodíme ředkvičky a opékáme.Po chvíli přidáme jarní cibulku.Když se obě…
Den předem si maso naložíme: potřeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem, kmínem a sušeným tymiánem a celé obalíme v česneku. Druhý den si předehřejeme troubu na 150…
Mrkve očistíme a nastrouháme, cibulku nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme připravenou mrkev, nakrájenou jarní cibulku a po 2 minutách dolijeme vodou (1-2 dcl) a…
Do pekárny nalijeme vodu, přidáme ostatní suroviny a necháme pekárnu pracovat.Suroviny na potření těsta rozmixujeme tyčovým mixérem na pastu.Vykynuté těsto vyválíme tak,…
Bezmasá verze oblíbeného italského jídla. Nejdříve si uvařte tomatovou omáčku jako základ pro lasagně. Na nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej a česnek. Jakmile…
Bulgur uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. K hotovému bulguru vmícháme tuňáka a na kousky nakrájená sušená rajčata. Bulgur ochutíme solí, bylinkami a na závěr ho…
Hermelíny nakrájím na kostičky cca 1x1 cm, česnek na tenoulinké plátečky.Do malých zavařovacích skleniček dám na dno plátky česneku, Hermelín (tak 2-3 vrstvy), posypu…
Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky. Toto všechno dáme do…
Syrečky nakrájíme na malé kostičky,zamícháme s rozetřeným čenekem a pažitkou a zalijeme olejem aby byly ponořené.Necháme 1 až 2 dny odpočinout v lednici.
Ostrouhanou mrkev nakrájíme na kostky (mohou být klidně až 5cm), cibuli nakrájíme na drobno, zázvor očistíme a nastrouháme na hrubo. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme…
Cuketu očistit, odsemínkovat, nahrubo nastrouhat, osolit, půl hodiny nechat na cedníku vypotit. Pak důkladně propláchnout vodou a pečlivě vodu vymačkat. Na pánvi…
Vše, kromě solamylu a soli, promícháme a naložíme do hrnce, necháme marinovat několik hodin, pak pomalíme asi 2,5 - 3 hodiny na stupeň II, před koncem přidáme rozmíchaný…
Neoloupaný lilek nakrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme vypotit. Poté osušíme a nakrájíme na drobno. Cibuli také nakrájíme na drobné kousky a polovinu odložíme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Přidáno 1. 5. 2024 13:14