Topinka „COŠPAJZDAL“
Recept ještě nebyl hodnocenPárky nakrájíme na tenká kolečka, cibuli nakrájíme na hrubší proužky, salám na nudličky a dáme do pánve, kde zprudka na oleji opečeme. Česnek nasekáme a přidáme ke směsi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Párky nakrájíme na tenká kolečka, cibuli nakrájíme na hrubší proužky, salám na nudličky a dáme do pánve, kde zprudka na oleji opečeme. Česnek nasekáme a přidáme ke směsi…
Do pánve Actifry dáme olej, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a na kousky pokrájený česnek. Asi 2 minuty nechám Actifry pracovat a přidám na kousky pokrájené vepřové…
Maso vložíme do osolené vody a spolu s 6 kuličkami pepře, 3 kuličkami nového koření a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka.Na troše oleje orestujeme cibuli, rajský protlak…
Zapneme troubu na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme vše sypké, v menší misce vše tekuté. Přelijeme tekuté k sypkému a dobře promícháme, vlijeme na…
Smícháme kečup, koření, (kromě petrželky), 1 lžíci oleje a vytvoříme marinádu.Maso pečlivě obalíme v marinádě a necháme alespoň hodinu odležet.Poté na zbytku oleje…
Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso, osolíme, opepříme a na mírném plameni maso…
Zapneme troubu na 180 °C, plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení, prosejeme mouku s práškem a kakaem. Višně nasekáme na drobnější kousky.Vejce s cukrem ušleháme do…
Maso nakrájíme na 4 silnější plátky a nařízneme několikrát okraje. Smícháme papriku, majoránku, kari a asi polovinu lžičky soli, pak posypeme touto směsí obě strany masa…
Vejce a cukry vyšleháme do pěny.Přidáme jogurt, citrónovou kůru, olej a vyšleháme.Do směsi pomalu přimícháme mouku s práškem do pečiva.Nakonec vmícháme aronii nebo…
Na maso: Krkovičku očistíme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme, z obou stran též okmínujeme. V hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém zesklovatíme…
1) Každou okru zlehka oškrabte, dobře opláchněte pod studenou vodou a poté odřízněte stopku. Svisle přeřízněte a dejte jí na stranu. 2) Odstraňte semínka s jádro…
V malé misce připravíme marinádu. Omytá a osušená stehna potřeme důkladně z obou stran marinádou a necháme hodinu uležet v lednici.Do hlubšího pekáče dáme na dno 2-3…
polévka: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme olej, máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a cca 5 minut restujeme. Zalijeme vývarem, aby byla…
Hledáte nové recepty do rodinného jídelníčku? Vyzkoušejte zelné závitky s mletým masem, kořenovou zeleninou a neobvyklou černou rýží. Vypadají skvěle, chutnají báječně a…
Jednoduchá, netradiční, ale chutná příloha. Kdo nefandí klasickému bramborovému salátu, může vyzkoušet tuto verzi bez majonézy a zeleniny. K vařeným bramborám přidáme…
Na rozehřátý olej vhodíme kostičky nakrájeného masa a necháme chviličku zatáhnout.Přidáme anglickou slaninu nakrájenou nadrobno, po chvíli cibuli nakrájenou na klínky a…
Malé koláčky z nekynutého těsta, plněné výborným žloutkovým krémem a trochou džemu, ozdobí váš nedělní stůl. Po upečení je servírujeme posypané moučkovým cukrem. Koláčky…
Ve velké míse smícháme strouhanku s mletým hovězím masem, slaninou, cibulí, petrželkou a kořením. Ze směsi vytvarujeme 20 kuliček a dlaní je trochu sploštíme. Necháme…
Česnek očistíme, širším nožem jej zmáčkneme, nasekáme na kusy a dáme prozatím do miskyPřidáme nasekané bylinky podle chuti, 1/4 lžičky vegety a promíchámeSměs naložíme…
Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Vložíme maso ponechané vcelku, krátce osmahneme ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté osolíme,…
Dýni Hokkaido omyjeme a rozkrojíme, zbavíme semen i s tím ostatním a čistě vydlabanou dýni rozkrájíme na malé hranolky. Když je chcete mít rychle hotové, dělejte je…
Na 1 lžíci oleje usmažíme osolená a opepřená vejce. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme ze 2/3 hořčicí a kečupem. Na potřenou část rozetřeme usmažená vejce,…
Sýr nastrouháme na jemno. Pórek a slaninu nakrájíme na drobno. V míse smíchejte mouku s práškem, vejci a mlékem. Vše důkladně promícháme a přidáme sýr, kukuřici a…
Do misky dám žloutky a přiliji k nim olej a alkohol, v mém případě Metaxu. Všechny suroviny prošlehám ručním šlehačem. Do žloutkové směsi přidám mouku a opět vyšlehám.…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 22. 5. 2024 18:06
Pajšl aneb Plíčky na smetaně: Směs vnitřností v lahodné a lehce nakyslé smetanové omáčce překvapí jemnou chutí
Prodloužit životnost potravin je snadné: Mouku zachráníte bobkovým listem, brambory mátou a „zakysanku“ obraťte dnem vzhůru
Trubičky jako z cukrárny: Po těch medových s karamelovým krémem se jen zapráší