Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 264 kJ / 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,46 g |
Tuky | 42,52 g |
Vláknina | 4,42 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 208 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 17,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce.
Krok 2: Plát masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Krok 3: Potřeme hořčicí a 1/3 vajec.
Krok 4: Poklademe plátkovou anglickou, 1/4 kapie, 2/3 vejce a fazolkami. Maso zarolujeme a zpevníme nití.
Krok 5: Na 2 lžících oleje ptáček orestujeme ze všech stran a podlijeme vodou.
Krok 6: Zbytek kapie a česnek nastrouháme na jemno a s bujónem přidáme k masu. Za občasného obracení a podlévání udusíme do měkka.
Krok 7: Ptáček vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.
Krok 8: Z masa odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
Podáváme s rýží.
Podáváme s rýží.
Zveřejněno 15. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maxi ptáček s kapiovou šťávou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Evym
Moje poznámka
Maxi ptáček s kapiovou šťávou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Evym
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 7 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 15 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 5 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 5 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 8 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 8 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 9 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 10 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 11 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 12 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 13 hodinami
Tématické fráze:
ptáčkovaná,
recept obraceni ptacky,
recepty.cz -španělské ptáčky
Suroviny:
maso hovězí,
vejce,
olej slunečnicový,
slanina anglická,
sůl,
lusky fazolové mražené,
pepř mletý,
hořčice orientální,
kapie,
kapie,
bujón hovězí,
česnek,
olej slunečnicový,
mouka polohrubá
Komentáře (11)