Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí mini placičky s domácí tatarkou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 080 kJ /
2 170 kcal
Bílkoviny121,19 g
Tuky182,69 g
Vláknina1,66 g
Cholesterol 582 mg
Sodík 473 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy9,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso kuřecích stehenních řízků bez kůže nakrájíme a dvakrát nameleme do misky (nebo koupíme mleté kuřecí maso). K masu přilijeme mléko, přidáme koření, solamyl a dobře promícháme. Dáme do chladu přes noc nebo aspoň na 4 hodiny, aby se mléko vsáklo do masa. Krok 2: Na majonézu dáme všechny suroviny do úzké vysoké nádoby, tyčový mixér dáme až na dno. Zapneme a pomalu táhneme vzhůru. Za půl minuty vytvoříme výbornou majonézu. Z ní pak uděláme tatarku, když přidáme a promícháme uvedené suroviny. Krok 3: Z odležené masové směsi oddělujeme lžící kousky a vlhkou rukou z nich tvoříme kuličky (24 ks), které lehce zploštíme a obalíme v kukuřičné strouhance. Ihned smažíme pomalu na sádle dozlatova. Případnému prskání tuku zabráníme vhozením špetky soli do pánve. Hotové ukládáme na talíř vyložený papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk. Podáváme s různě upraveným bramborem, domácí tatarkou a vhodně doplníme zeleninovým salátem dle chuti.

Zveřejněno 10. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí mini placičky s domácí tatarkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLng

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí mini placičky s domácí tatarkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLng

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

casino: :-)díky za komentář, hezký den:-K

Eja57: :-Kděkuji za komentář a přeji hezký den :-)

Eja57: "... je úplně jedno, jestli dáte celé vejce nebo jen žloutky"
...ááá nééébo jen mléko ;-)
https://www.toprecepty.cz/recept/29208-majoneza-be...

Bod 2. v postupu doporučuji - říkám tomu "majonéza fofrem", nádoba musí mít jen o maličko větší průměr než tyčák, a táhnout fakt pomalu, vždycky se povede a je úplně jedno, jestli dáte celé vejce nebo jen žloutky...kdo jednou vyzkouší, už nikdy nebude pomalu přikapávat olej a šlehat metličkou:-D

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, mléko, solamyl, koření, paprika sušená sladká, zázvor sušený, pepř, paprika sušená pálivá, strouhanka kukuřičná, sádlo, žloutek, olej slunečnicový, hořčice, šťáva citronová, sůl, pepř, okurky sterilované, cibulka jarní, koření polévkové, cukr

Přidat fotografie receptu