Mozzarellové lívanečky se špenátem, česnekovým dipem a zeleninou (Dělená strava podle LK - Zvířata

Suroviny 2 porce

Lívanečky:
mozzarella bez nálevu (125 g)
3 vejce
sůl
soda
slunečnicový olej
Dip:
1 balení cottage (cca 150 g)
3-5 stroužků česneku
sůl
2 PL kysané smetany
Špenát:
půl balení mraženého listového špenátu (200 g)
1 cibule
olej
sušený nebo čerstvý lisovaný česnek
sůl
pepř
vejce nebo bílek

Postup přípravy receptu

  1. Lívanečky:
    Tyčovým mixérem ve vyšší odměrce rozmixujeme mozzarellu bez nálevu s vejci a špetkou sody a soli. Smažíme velmi mírně na kapce oleje v lívanečníku.

  2. Dip:
    Cottage rozmixujeme se stroužky česneku, solí a 2 PL zakysané smetany.

  3. Špenát:
    Na pokrájené cibuli a troše oleje orestujeme půl balení listového špenátu. Na mírném teple necháme bez poklice odpařit vodu. Pak dochutíme solí, mletým nebo čerstvým lisovaným česnekem a pepřem.
    Zahustila jsem našlehaným bílkem, který se osaměle toulal lednicí.

  4. Nakrájené šťavnaté tyčinky jižní zeleniny se s dipem skvěle doplňují. Pokud nemáme zakysanku, směle zjemníme cottage šlehačkou.

Komentáře k receptu Mozzarellové lívanečky se špenátem, česnekovým dipem a zeleninou (Dělená strava podle LK - Zvířata

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty