Kližka na orientální hořčici se smetanou

JanaB1 Kuchařka: JanaB1

Doba přípravy: 60 minut 3 porce Hovězí maso 5 názorů

Suroviny

3 plátky hovězí kližky
1 cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
1 bujón
2 lžíce strouhané mrkve
2 lžíce speciální orientální hořčice
200 ml smetany 30%
2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli v tlakovém hrnci usmažíme dorůžova. Na ní krátce orestujeme naklepané plátky masa z obou stran, přidáme bujón, hořčici, mrkev a podlijeme vodou. Dusíme do změknutí masa.

  2. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k masu. Omáčku provaříme, dochutíme solí a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kližka na orientální hořčici se smetanou

  • janatka janatka

    :-K Vyzkoušeno k dnešnímu obědu, chutnalo nám. Přílohu jsem měla bulgur a pánové těstoviny.:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    já bych si pochutnala:yes::-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova: jani hořčici s názvem orientální mají v Albertu i Kaufu, ale upřímně a podle nás teda, stačí i dijonská, bavorská, nebo celozrnná, ale to je můj názor. Mne prostě orientální nijak neoslovila. A je fakt, že i obyčejná naše hořčice udělá stejnou službu (někdy i lepší):yes::yes:
    Jinak ráda s hořčicí vařím, tohle zní dobře ;-):-p, podobně dělám, ne ale s mrkví (spíš lilek), ale proč nevyzkoušet;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Jana Remkova:Taky si myslím:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Nevím, jakou speciální hořčici máš na mysli, ale celkově maso na hořčici se smetanou bývá skvělé:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso na hořčici se smetanou maso na hořčici se smetanou recepty na hořčici vepřové na hořčiči se smetanou vepřové maso na dijonské hořčici a smetanou hovězí maso s hořčicí a smetanou recepty z kližky

Zapomněl/a jsem heslo