Jemná hrášková polévka

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 1 1/2 hodiny 4+ Polévky 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

500 g hrášku
1 červená cibule
3 stroužky česneku
1 PL majoránky
1 kostka slepičího bujónu
špetka pepře
2 bobkové listy
kukuřičná jíška
slunečnicový olej
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme oloupané česnekové stroužky. Zasypeme jíškou a ještě chvíli necháme pražit.

  2. Přisypeme hrášek a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujón, koření a vaříme, dokud hrášek nezměkne. Podléváme více vodou pokud nutno.

  3. Můžeme podávat jako samotnou polévku nebo s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná hrášková polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jemná hrášková polévka

Zapomněl/a jsem heslo