Chipsy z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenOloupanou červenou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozložíme je na plech s pečící fólií (papírem), potřeme olejem s kořením a solí (je-li třeba) a upečeme -…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupanou červenou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozložíme je na plech s pečící fólií (papírem), potřeme olejem s kořením a solí (je-li třeba) a upečeme -…
Přírodní řízek je připravený během pár minut a ať už potřebujete rychlý oběd nebo večeři, nikdy nezklame. Okořeněné plátky masa stačí z obou stran osmahnout a pak krátce…
Krevety patří mezi oblíbené mořské plody. Jsou bohatým zdrojem živin, mají minimum tuku a jejich příprava je velmi rychlá. Vyzkoušejte je v křupavém těstíčku, které dle…
Jednoduchou minutku z vepřového masa můžeme podávat s hranolky, pokud bude omáčky více, uvaříme k ní rýži. Jemný pórek zde nahrazuje cibuli a dodá masu lahodnou příchuť.
Minutková příprava jemného kuřecího masa na pánvi je velmi oblíbená, hlavně pro svoji jednoduchost a rychlost, takže ji zvládnete i po náročném dni nebo při nedostatku…
Přemýšlíte, jakou dobrotu upéct pro návštěvu? Zkuste naše koňakové řezy. Nadýchané piškotové těsto a krém s vaječným likérem vás určitě mile překvapí. Moučník je moc…
Chutné kuřecí prsní řízky můžeme plnit dle fantazie. Šikovnou úpravou a vhodnou náplní vždy získáme fajnový pokrm. V našem případě je náplní pórek, šunka a sýr.…
Hospodskou klasikou jsou bez debat utopenci, naložené špekáčky, které vám budou k duhu nejen po prohýřené noci, ale také jako chuťovka k pivu. Pikantní utopenci s…
Voňavá vepřová směs se zeleninou je jednoduchá a rychlá na přípravu. Díky odležení v lednici a prudkému orestování na pánvi zůstane maso šťavnaté a chutě se krásně…
Plněné tortilly mají nekonečné množství variant. Asi nejoblíbenější kombinaci tvoří kuřecí maso, zelenina, případně strouhaný sýr. Skvěle ochucený dresink dotáhne celé…
Fenoménem nejen českých pohostinství jsou smažené kuřecí kapsy, plněné sýrem a šunkou, obalené v klasickém trojobalu. Připravte si tento pokrm doma i vy. S vařenými…
Pikantní lahodná pepřová omáčka je nenáročná na přípravu. Zelený pepř se sklízí jako první, když ještě nejsou jeho bobule zralé, proto je jeho chuť méně ostrá a aroma…
Jednoduchá tvarohová buchta vás potěší nejen chutí, ale i vzhledem. Vláčné kakaové těsto doplňuje jemná tvarohová náplň, ze které pomocí zdobicího sáčku vytvoříte…
Příprava slaného cibulového koláče není složitá a výsledek stojí za to. Výrazná chuť cibule je zjemněná smetanou a koláč lákavě voní také po slanině, česneku a bylinkách…
Kombinace hub a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s houbami je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem,…
Trhané maso se v poslední době těší veliké oblibě. Příprava není nijak složitá a výsledek je opravdu famózní. Pomalu a při nízké teplotě upečené a pak natrhané maso…
Hustá, kyselá soljanka pochází původně z ukrajinské a ruské kuchyně. Připravíme ji z uzeného masa, klobásy, rajského protlaku a papriky. Kyselost polévce dodáme kyselými…
Do mísy nasypte gril koření a smíchejte s olejem - tímto natřete lososa z jedné strany a z boků. Zabalte lososa do alobalu a dejte péct do trouby - 220 °C, 20-30 minut.…
Vejce s moučkovým i vanilkovým cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté po troškách zašleháváme olej.Do vaječné pěny přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nalijeme…
Chcete si ochutnat výborné pečivo? Potom rozhodně zkuste domácí celozrnné houstičky, nepřekonatelné svou chutí i vůni. Ta prostoupí během pečení celý byt. Těsto za vás…
Jednoduché a rychlé recepty jsou praktické zejména ve chvílích, kdy potřebujeme něco vydatného a nemáme času nezbyt. Velmi oblíbené jsou masové směsi a la čína. Během…
Jednoduchý a chutný oběd připravíme snadno z vepřové kýty a žampionů. Maso nejprve orestujeme, poté dusíme doměkka, aby bylo krásně šťavnaté. Omáčku se žampiony…
Špenát si rozmrazíme a přebytenou vodu vylijeme. Na širší pánvi (lépe se odpařuje tekutina a špenát neprská) si rozehřejeme lžíci oleje, přidáme jednu na jemno…