Opékaná polenta s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenPolenta je kukuřičná krupice, ze které se vaří přílohová kaše. Vychladlou ztuhlou polentu můžete také nakrájet a osmažit. Pro vylepšení chuti do ní můžete přidat medvědí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polenta je kukuřičná krupice, ze které se vaří přílohová kaše. Vychladlou ztuhlou polentu můžete také nakrájet a osmažit. Pro vylepšení chuti do ní můžete přidat medvědí…
Tato příprava medvědího česneku, je podobná klasickému špenátu, s tím rozdílem, že na zahuštění použijeme pomazánkové máslo a nebudeme potřebovat žádný prolisovaný…
Tato příprava medvědího česneku, je podobná klasickému špenátu, s tím rozdílem, že na zahuštění použijeme pomazánkové máslo a nebudeme potřebovat žádný prolisovaný…
Tofu je univerzální potravina, kterou lze využít do mnoha pokrmů. Uzené tofu má oproti běžnému výraznější chuť. V kombinaci s aromatickým medvědím česnekem, osmažené v…
Cizrna neboli římský hrách si do našich kuchyní stále ještě cestu hledá. Luštěnina, která je domovem na Středním východě, je chuťově podobná klasickému žlutému hrachu a…
Ideální pohoštění při jakékoliv příležitosti. Toto drobné slané pečivo skvěle nahrazuje klasické chlebíčky. Je méně pracné, nenáročné na suroviny a lze si ho připravit…
Lahůdkové brambůrky grenaille si zrovna říkají o využití do luxusnějších typů salátů. Přidejte k nim baby špenát, polníček a jedlá kvítka. Při podávání doplňte natvrdo…
Máte chuť na lehké a rychlé jídlo? Vyzkoušejte tyto těstoviny podávané s restovanou zeleninou a jogurtem ochuceným bazalkou. Svěží jarní cibulka a štiplavé ředkvičky…
2 pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Z jednoho pomeranče vymačkáme štávu. Mrkev nastrouháme na hrubo. Cibulku nakrájíme na slabá kolečka. Česnek, zázvor a čili…
Filety z candáta omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém filety po obou stranách opečeme. Opečené filety dáme do…
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli.Dýni…
Suroviny na marinádu zmiešame a prevaríme.Vložíme do nej mäso pokrájené na kocky a necháme marinovať min.2 hodiny,ja som nechala 24 hod.Potom si rozpálime olej a mäso…
Kuřecí maso nakrájíme na medailonky, okořeníme dle chuti a krátce opečeme (nemusí být úplně pečené), žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje. Vejce…
Šošovicu namočíme na 2 hodiny. Na troche oleja opražíme na kolieska narezaný pór, pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej sa namáčala a varíme do mäkka. Na panvici…
Na troche oleja opekáme za občasného opatrného premiešania hlavičky podpňoviek s rascou a soľou. Odstavíme.Zemiaky nakrájame na tenké plátky. Fenykel narežeme na pásiky…
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, potom postupně přidáváme mouku smíchanou s práškm do pečiova, nakonec vmícháme olej, rozdělíme na dva plechy, vyložené pečícím papírem a…
Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a orestujeme ju.Vložíme na kocky narezané filé, osolíme, okoreníme, pridáme tymián a…
Kotlety zbavíme kostí, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a lehce obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa z obou stran opečeme. Pak…
V kastrolku orestujeme na ½ másla čočku, zalijeme ji vodou tak, aby byla ponořená a vaříme 30-40 minut, dokud se nerozvaří. Těsně před koncem vaření ji osolíme.…
Klobúčiky bedlí zo strany lupeňov potrieme opatrne prelisovaným cesnakom, posypeme jemne rascou a soľou. Na panvici na horúcom oleji opečieme z vrchnej strany, teda…
Tekvicu nakrájame na kocky, podlejeme 1-2 lyžicami vody a podusíme asi 10 min. Voda sa musí všetka vypariť.Pór nakrájame na kolieska a polovicu orestujeme na troške…
Kuřecí prsa nakrájíme na širší nudle (nugety), osolíme, a vetřeme v oleji rozmíchané koření Kotányi žebírka a necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Hrášek (celé lusky…
Marinádu důkladně promícháme , malinko osolíme. Vložíme tam křidýlka a necháme alespoň 1 hodinu (čím dýl tím líp). Na pánvi rozpálíme olej a vložíme křidýlka na…
Mleté maso dáme do mísy, dochutíme sušeným česnekem, přistrouháme k němu Nivu, přidáme bílek a řádně promícháme. Solíme dle chuti, pozor Niva je hodně slaná, takže sůl…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami