Šťavnaté kuřecí řízečky

Suroviny 3 porce

400 g kuřecích stehenních řízků (nebo prsních)
80 g anglické slaniny (nebo moravské...)
100 g sýru Gouda (nebo uzeného, Nivy...)
50 g kapie (nebo červené papriky)
1 vejce
necelá lžička sušeného česneku
pepř mletý
sůl
1 lžíce Solamylu
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky pokrájíme na drobnější kousky (nemlít) a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou slaninu s paprikou, přisypeme strouhaný sýr dle chuti (dnes jsem dal Goudu a Nivu), vejce, sušený česnek, pepř a sůl (pozor na slanost sýru a slaniny) dle chuti. Vše důkladně promícháme, zaprášíme Solamylem a ještě jednou promícháme.

  2. V mokrých rukách tvoříme menší řízečky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.

  3. Podáváme s libovolnou bramborovou přílohou, dipy nebo zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu Šťavnaté kuřecí řízečky

K receptu nejsou žádné komentáře.