Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenKoláčovou nebo dortovou formu o průměru 33 cm (nebo pekáček) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 170…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koláčovou nebo dortovou formu o průměru 33 cm (nebo pekáček) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 170…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170 °C.Všechny suroviny na těsto dáme do mísy (nejprve…
Nadýchaná a vanilkovým cukrem provoněná bublanina plná ovoce je neodmyslitelnou součástí pohodového posezení u kávy. Je vynikající s jakýmkoliv ovocem, použijeme to,…
Objevte tajemství bulharské kuchyně s pikantní čalamádou podle tradičního receptu. Tato chuťově bohatá směs zeleniny, dochucená směsí koření a jemnou pikantností, je…
Objevte kouzlo vláčných banánových muffinů, které voní skořicí a lákají kousky rozpuštěné čokolády. Tento snadný recept přináší dokonalou chuť a potěší každého, kdo si…
Vydatný a poctivý rodinný oběd připravíte z hovězího masa dušeného na česneku, podávaného se špenátem. Je na vás, zda zvolíte špenát listový či mražený mletý polotovar,…
Pomazánka z krátce dušených rajčat se sýrem a pažitkou, je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři nebo víkendovou svačinu. Lahodnou směsí si můžete obložit…
Milujete svíčkovou, ale hledáte odlehčenou variantu, která nezatíží žaludek ani svědomí? Tahle „light“ verze tradiční omáčky si zachovává svou typickou chuť i vůni.…
Jednoduchý, lehký a rychlý pokrm, ideální pro každodenní vaření. Kombinace jemného krůtího masa a svěžího pórku vytváří chutné jídlo, které můžete podávat s rýží,…
Cuketová smaženice plná chuti! Šťavnatá cuketa, paprika a žampiony opečené na voňavé slanině, zalité vejci a dochucené česnekem. Stačí pár minut a na stole je dokonalá…
Když zahrada plodí cukety a už nevíte, co s nimi, tahle vláčná a voňavá nádivka je skvělým řešením. Cuketová hlavička se hodí jako lehký oběd, příloha ke grilování nebo…
Perníků není nikdy dost. Upečte si tento, krásně vysoký a vláčný díky marmeládě. Chutná skvěle politý čokoládou a posypaný kokosem, ale výborný je i samotný s hrnečkem…
Šťavnaté kuřecí kousky obalené v lepkavé domácí sweet chilli omáčce jsou ideální kombinací sladkého a ostrého. Tento rychlý a chutný pokrm si oblíbí milovníci asijské…
Burek z rýžového papíru je skvělou volbou, když potřebujeme něco jednoduchého, rychlého a zároveň lehčího než je jeho klasická verze. Náplň ze špenátu, tvarohu a fety je…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté přidáváme mléko, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme kakao. Směs vylijeme do vymazaného a…
Šleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků. Poklademe jakýmkoli ovocem. …
Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě…
Honí vás mlsná, ale nemáte moc času vymýšlet, co připravit? Tato jednoduchá buchta je skvělým moučníkem, který je rychlý na přípravu a skvělý na chuť. Základní hrníčkové…
Pikantní, kořeněná směs se žampiony, cibulí a česnekem je skvělou variantou tataráčku pro vegetariány. Žampionový tataráček se nebojíme výrazně ochutit a podáváme ho…
Křupavé a krásně barevné mohou být kousky paprik, které si zavaříte na zimu. Červená, žlutá, oranžová i zelená, všechny najdou uplatnění zejména při přípravě chlebíčků,…
Objevte intenzivní chuť domácího krenexu, který spojuje sílu čerstvého křenu a octa, a tím dodá vašim pokrmům jedinečnou ostrost. Toto tradiční dochucovadlo s pikantním…
Snadné jídlo plné chuti, které můžete připravit pokaždé trochu jinak. Se smetanou ke šlehání bude jemnější a krémovější, se zakysanou smetanou získá výraznější pikantní…
Milovníci pikantních chutí ocení osvědčenou kombinaci chilli a česneku, kterou doplní hrubozrnná hořčice a svěžest dodá citronová šťáva. Kvalitní krkovičce, naložené v…
Brambory opereme a uvaříme ve slupce. Vysypeme na vymaštěný plech a pomačkáme šťouchadlem - takovým tím vlnkovatým. Osolíme bylinkovou solí (nebo obyč. solí a okořeníme…